Simon Gustafson

Almere City en Roda JC scoren ondanks kansenregen niet

Almere City en Roda JC hebben in de heenwedstrijd van de play-offs niet weten te scoren. De nummer negen van de Jupiler League en de nummer zestien van de eredivisie lieten in een vermakelijk duel diverse goede mogelijkheden onbenut.

Almere had in de eerste helft de beste kansen op een openingstreffer. Ook vlak na rust kreeg de thuisploeg nog goede mogelijkheden om de score te openen.

Jerge Hoefdraad met achter zich Christian Kum

Daarna namen de bezoekers uit Kerkrade het initiatief over, wat leidde tot forse kansen voor Mikhail Rosheuvel en Ognjen Gnjatic. Aan de andere kant zag Sherjill MacDonald zijn inzet net naast gaan.

Het was een klein wonder dat het 0-0 bleef, want met regelmaat ontstond er een gevaarlijke scrimmage voor beide doelen. Meerdere malen werd het houtwerk geraakt.

Dani Schahin (l) en Damon Mirani (r)

Almere City schakelde in de vorige ronde MVV uit, Roda JC stroomde als eredivisionist nu pas in.

Zondag 20.00 uur

Zondag om 20.00 uur treffen de ploegen elkaar opnieuw. De winnaar van het tweeluik speelt tegen de winnaar van het treffen tussen Telstar en De Graafschap.