Telstar verslaat De Graafschap in eerste halve finale play-offs

• Orange Pictures
    Melvin Platje viert de openingstreffer
    De sfeer zat er goed in bij Telstar-De Graafschap
    Mohamed Hamdaoui komt er even niet aan te pas tegen De Graafschap

In een heerlijk duel heeft Telstar in de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de eredivisie thuis met 3-2 gewonnen van De Graafschap.

De Graafschap had in Velsen meer balbezit, maar de beste kansen waren voor Telstar. Melvin Platje scoorde met een verwoestende uithaal na een fout van Kevin van Diermen. Andrija Novakovich, die twee grote kansen had gemist, maakte er op aangeven van Platje 2-0 van. Mohamed Hamdaoui krulde de bal net langs de kruising en schoot een vrije trap op de lat.

Andrija Novakovich schreeuwt het uit

Graafschap-aanvoerder Sven Nieuwpoort incasseerde vlak voor rust zijn tweede gele kaart, waarna de tien overgebleven Doetinchemmers zich in de tweede helft dankzij Daryl van Mieghem en Fabian Serrarens (ex-Telstar) naar 2-2 knokten. Het laatste woord was echter aan de thuisploeg: Hamdaoui schoot met een fraaie vrije trap Telstar naar winst.

Zondag is in Doetinchem de return. Telstar-speler Toine van Huizen zal daar niet bij zijn. In de slotfase liep ook hij tegen een tweede gele kaart en dus rood aan.