De uitslagen van dit weekend en het programma voor komend weekend

Klaar

Het is afgelopen in Den Haag, waar Ajax met 2-0 te sterk is voor ADO.

El Ghazi

De voor Bertrand Traoré in de ploeg gekomen Anwar ElGhazi is dicht bij de 0-3. Na een wonderschone solo gaat zijn inzet net naast het Haagse doel.

Gas terug

Ajax neemt wat gas terug. Er is nog zo'n kwartier te spelen, maar ADO is nog niet echt gevaarlijk geweest. Misschien in het Haags Kwartiertje?

Bosz

Traoré maakte de 500ste eredivisiegoal voor een team van Peter Bosz. Bosz coacht zijn 300ste eredivisiewedstrijd

GOAL Ajax!

Amin Younes wordt bedankt voor het voorbereidende werk

Bertrand Traoré met de 0-2 voor Ajax. Hij schiet beheerst raak na goed voorbereidend werk van Amin Younes.

Hands?

Tom Beugelsdijk smeekt om een penalty na een vermeende handsbal van Nick Viergever. Scheidsrechter Kevin Blom wuift het weg.

Tweede helft

ADO Den Haag heeft de tweede helft in gang gezet.

Scoren

In alle competities heeft Ajax nu dertig duels op rij gescoord, sinds een 0-0 tegen Heracles op 26 januari 2016. Het is de langste reeks met een goal voor de Amsterdammers sinds 42 duels op rij in 1997-1998.

Klaassen

Davy Klaassen scoorde in alle competities dit seizoen tien keer in vijftien duels. Hij is daarmee topscorer van de Amsterdammers tot nu toe, gevolgd door zes goals van Kasper Dolberg in alle competities.

Lat

Kasper Dolberg met een hard schot op de lat en Sheraldo Becker in de tegenstoot met een gevaarlijke uitval. Het blijft 0-1.

GOAL Ajax!

Ajax viert de goal van Davy Klaassen

Ajax komt in de 20ste minuut op voorsprong op bezoek bij ADO Den Haag. Davy Klaassen rondt af na fraai aangeven van Lasse Schöne, die de bal over de verdediging van ADO lobt.

Traoré buitenspel

Bertrand Traoré met een goede kans voor Ajax. Hij mist in eerste instantie en kopt in de rebound wel raak: dat doet hij echter in buitenspelpositie.

Dolberg geblesseerd?

Kasper Dolberg is geblesseerd geraakt in een duel met Thomas Meissner. Mateo Cassierra loopt zich warm langs de kant.

Bondscoach

Danny Blind (m) ook aanwezig in Den Haag

Aftrap

Ajax heeft afgetrapt in Den Haag, waar de negende speelronde van de eredivisie wordt afgesloten.

Reeks

Ajax kan voor het eerst sinds november 2013-januari 2014 een reeks neerzetten met zes opeenvolgende zeges in de eredivisie (toen een serie met acht overwinningen op rij).

Klaar

Het is afgelopen in Nijmegen, waar Feyenoord goed wegkomt met een 2-1 zege. Roda JC wint met 1-0 bij Excelsior.

Kuijt eraf

Direct na de 1-2 wordt Dirk Kuijt gewisseld. Lucas Woudenberg is zijn vervanger.

GOAL Feyenoord!

In de 91ste minuut lijkt Michiel Kramer Feyenoord alsnog de zege te gaan bezorgen. Hij maakt met veel geluk de 1-2.

Gedeeld topscorer

Nicolai Jørgensen maakt zijn zevende treffer van het seizoen en is daarmee weer gedeeld topscorer met Enes Ünal.

Nicolai Jørgensen

En daar is de 1-1 van Feyenoord. Nicolai Jørgensen maakt vanuit de kluts gelijk. De koploper heeft nog tien minuten.

Jørgensen

Een open schiettkans voor Nicolai Jørgensen, maar hij stuit in de 77ste minuut op de vuisten van Joris Delle.

Verliespartij

De laatste verliespartij van Feyenoord in de eredivisie was op 14 februari 2016 tegen PEC Zwolle (3-1). Kan het een nieuwe nederlaag nog afwenden?

Ziet hij de bui al hangen?

Giovanni van Bronckhorst

Berghuis in de ploeg

Steven Berghuis komt in de ploeg voor Jens Toornstra. Feyenoord heeft nog 25 minuten om iets aan de achterstand te doen.

Negatief record

David Boysen maakt zijn eerste goal in de eredivisie. Hij beëindigt een negatief clubrecord van 596 minuten zonder goals voor Roda in de eredivisie sinds Tom Van Hyfte tegen Ajax op 13 augustus (2-2 in 91ste minuut).

GOAL Roda JC!

Een goal in Rotterdam, waar David Boysen namens Roda JC de score opent. Eindelijk is het raak voor de Limburgers.

NEC en Feyenoord zijn begonnen aan de tweede helft. Kan Feyenoord nog iets aan de achterstand doen?

En wordt er nog gescoord bij Excelsior-Roda JC?

Robben: ik wilde bij Oranje zelfs met verdoving spelen

Arjen Robben bij PSV met Johann Vogel en Matjea Kezman (r)

Al dertien jaar speelt Arjen Robben met een buitenlandse club in de Champions League, maar nog nooit trof hij een Nederlandse tegenstander. Daar komt dinsdagavond verandering in als zijn oude werkgever PSV op bezoek komt in Duitsland bij Bayern München.

"Ik kijk er ontzettend naar uit", vertelt de 32-jarige vleugelaanvaller in een interview met NOS-verslaggever Bert Maalderink. "Dit is extra bijzonder, omdat het mijn oude clubje is. Het zou heel leuk zijn om een doelpunt te maken en dat we vervolgens ook nog winnen..."

Rust

Het rustsignaal klinkt zowel in Nijmegen als in Rotterdam.

Excelsior-Roda JC 0-0
NEC-Feyenoord 1-0

Bruins

Luigi Bruins lijkt Excelsior op voorsprong te schieten. Na een mooie aanval schiet hij echter net naast. De grootste kans van de wedstrijd.

Botteghin

Eric Botteghin is bij een corner dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal mist echter richting en gaat voorlangs.

Rayhi juicht voor de neus van Van Bronckhorst

Mohamed Rayhi juicht voor de neus van Giovanni van Bronckhorst

Voor het eerst

Feyenoord heeft voor het eerst dit seizoen een treffer geïncasseerd in een eredivisie-uitduel.

GOAL NEC!

Mohamed Rayhi na het maken van de 1-0

Feyenoord krijgt de eerste kansen, maar NEC komt op voorsprong. Brad Jones gaat in de fout bij een schot van Mohamed Rayhi.

Acht zeges

Feyenoord is voor de vierde keer een eredivisie-seizoen gestart met acht zeges, na 1967/1968, 1969/1970 en 1993/1994. In al die drie seizoenen werden de Rotterdammers uiteindelijk tweede achter Ajax.

Aftrap

Feyenoord heeft afgetrapt in Nijmegen, waar het jaagt op de negende zege van het seizoen. Ook Excelsior-Roda JC is begonnen.

Ongeslagen

FC Twente blijft thuis ongeslagen in de Eredivisie tegen PEC Zwolle (W10-G6). Twente speelde alleen tegen De Graafschap meer thuisduels in de eredivisie zonder te verliezen (20).

Klaar

Het zit erop in Enschede, waar FC Twente en PEC Zwolle elkaar in evenwicht houden: 2-2.

Feitje

Warmerdam is de eerste invaller die scoort voor PEC Zwolle dit eredivisieseizoen.

GOAL PEC Zwolle!

PEC viert de 2-2 van Django Warmerdam

De eerste goal van Django Warmerdam in de eredivisie. En wat voor een? Hij brengt PEC Zwolle met een hard schot op 2-2.

GOAL FC Twente!

Enes Ünal (tweede van links) viert de 2-1 met ploeggenoten

Een kwartier voor tijd laat Enes Ünal zich opnieuw gelden. Hij schiet FC Twente tegen PEC naar een 2-1 voorsprong.

Lat

Enes Ünal is dicht bij de 2-1. Zijn kopbal eindigt echter op de lat.

Feyenoorder Van der Heijden voorbeeld voor wisselspelers

Jan-Arie van der Heijden (l) in duel met Mikhail Rosheuvel (r) van Roda

In het schijnbaar onkreukbare Feyenoord is Jan-Arie van der Heijden een constante factor. Althans, de afgelopen maand. In het begin van het seizoen was Van der Heijden nog geen basisspeler. "Ik wist dat de ommekeer zou komen", aldus 28-jarige verdediger. Zijn trainer roemt hem als voorbeeld voor andere spelers.

De 1-1 in beeld

Youness Mokhtar

FC Twente heeft de tweede helft in gang gezet.

Tegenstander

Beide doelpuntenmakers in dit duel hebben ook voor de tegenstander gespeeld in de Eredivisie.

Youness Mokhtar met de gelijkmaker in Enschede: 1-1. Hij schiet vijf minuten voor rust fraai binnen tegen zijn oude club.

Zestien punten

FC Twente komt op zestien punten als er wordt gewonnen van PEC Zwolle. Vorig seizoen behaalde de ploeg pas zestien punten na speelronde 18.

Warmerdam

Django Warmerdam speelt pas zijn tweede eredivisieduel. Hij viel eerder in tegen Ajax uit op 24 september (5-1). In de voorgaande twee seizoenen speelde Warmerdam 52 competitieduels voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Brama gewisseld

Wout Brama bedankt de fans van FC Twente

Sneu! Wout Brama, die jarenlang uitkwam voor FC Twente, wordt in de 25ste minuut gewisseld. Hij heeft last van een hamstringblessure. Django Warmerdam is z'n vervanger.

De penalty in beeld

De penalty van Mateusz Klich

Twee keer

PEC Zwolle scoorde dit seizoen maar twee keer in uitduels, samen met Go Ahead en Roda JC het minst van alle ploegen. Twente scoorde thuis al tien keer en alleen Ajax (twaalf) en Feyenoord (veertien) waren vaker trefzeker in eigen huis.

FC Twente komt in de tiende minuut op voorsprong tegen PEC Zwolle. Mateusz Klich benut de strafschop.

Penalty

Een penalty voor FC Twente nadat Kamohelo Mokotjo wordt neergehaald door Philippe Sandler

Aftrap

De eerste wedstrijd van vandaag is onderweg: PEC Zwolle heeft afgetrapt.

Vorig seizoen

Bruno Uvini (l) in duel met Kingsley Ehizibue

FC Twente heeft zaterdag de tiende overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Grolsch Veste versloegen de Tukkers PEC Zwolle met 2-1. Bij rust stond PEC nog met 0-1 voor.

PEC had in het begin van de wedstrijd niet te klagen over de arbitrage. Danny Makkelie hield eerst onbedoeld een veelbelovende aanval van Twente tegen. Daarna wuifde hij hands van Wout Brama weg, waardoor de Tukkers een strafschop werd onthouden.

Redder Mühren had helderziende blik: laat mij maar, ik prik hem erin

Even terug naar gisteren:

Dolle vreugde bij invaller Robert Mühren en de bank van AZ

Hij is misschien wel de man van de dag in de eredivisie. In ieder geval in Alkmaar en omstreken. Als invaller bezorgde Robert Mühren AZ met twee goals een punt tegen Vitesse. "Jammer dat de derde niet telde."

Want het had niet veel gescheeld of de Volendammer had er binnen het halfuur drie ingeprikt. Een metertje om precies te zijn, want Mühren stond buitenspel. Toch kan hij met een fijn gevoel onder de dekens kruipen. Al moeten we niet overdrijven, vindt de doelpuntenmaker.

Statistieken FC Twente-PEC Zwolle

- Dit duel werd vijftien keer eerder gespeeld in de eredivisie: Twente won tien keer en Zwolle nooit. Vorig seizoen boog FC Twente een achterstand om in een 2-1 zege. PEC pakte op 3 mei 2014 voor het laatst een punt in Enschede: 2-2.

- Twente pakte zeven punten in zijn laatste drie duels en is zevende met acht punten meer dan Zwolle (nummer 17), dat in de vorige speelronde voor het eerst won.