Dolle vreugde bij invaller Robert Mühren en de bank van AZ
NOS VoetbalAangepast

Redder Mühren had helderziende blik: laat mij maar, ik prik hem erin

Hij is misschien wel de man van de dag in de eredivisie. In ieder geval in Alkmaar en omstreken. Als invaller bezorgde Robert Mühren AZ met twee goals een punt tegen Vitesse. "Jammer dat de derde niet telde."

Want het had niet veel gescheeld of de Volendammer had er binnen het halfuur drie ingeprikt. Een metertje om precies te zijn, want Mühren stond buitenspel. Toch kan hij met een fijn gevoel onder de dekens kruipen. Al moeten we niet overdrijven, vindt de doelpuntenmaker.

"Een jongensdroom?", herhaalt de spits de laatste woorden van de vraag. "Nou, ja. Het was een mooi halfuur voor mij." Volendamse nuchterheid zullen we maar zeggen.

Trefzekere Mühren: geen jongensdroom, wel een lekker halfuur

Toch ging ook Mühren flink uit zijn dak na de 2-2, drie minuten voor tijd. Die viel uit een fraaie vrije trap. "Er stonden vier man te vechten om de bal. Ik zei tegen Rens van Eijden: laat mij hem maar nemen, ik prik hem er wel in", schetst Mühren.

"Ik wilde hem eerst in de hoek van de keeper trappen, maar toen dacht ik: nee, ik tsjoep hem gewoon over het muurtje en dan zit-ie erin. Dat gebeurde."

Het hoogtepunt voor de spits dit seizoen. Voor het duel met Vitesse moest hij genoegen nemen met acht schamele minuten, als invaller tegen Sparta. Tot ongenoegen van de 27-jarige aanvaller: "Ik moet denk ik een maandje of twee op de training laten zien dat ik in vorm ben. Pas nu krijg ik een kans."

Robert Mühren krult ogenschijnlijk gemakkelijk de vrije trap binnen

En die kans greep hij met beide handen aan. "Ik denk dat je dat wel kunt zeggen, ja. Maar ik vind dat ik er te lang op heb moeten wachten."

'Te oud voor jongensboek'

John van den Brom geeft de voorkeur aan Wout Weghorst of Fred Friday in de punt van de aanval, maar geniet nu zijn derde man het voor hem doet. "Geweldig. Ik vind het zo mooi voor hem. Voor een jongensboek is hij te oud, maar hij heeft lang gewacht op deze kans", aldus Van den Brom.

"Robert is een fantastische jongen die nooit zeurt. Hij doet altijd zijn stinkende best, zowel op de training als bij de beloften. Ik gun het hem van harte."

Van den Brom blij met punt uit 'bijna hopeloze' situatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl