NOS VoetbalAangepast

Robben: ik wilde bij Oranje zelfs met verdoving spelen

Robben: bijzonder om tegen m'n oude clubje te spelen

Al dertien jaar speelt Arjen Robben met een buitenlandse club in de Champions League, maar nog nooit trof hij een Nederlandse tegenstander. Daar komt woensdagavond verandering in als zijn oude werkgever PSV op bezoek komt in Duitsland bij Bayern München.

"Ik kijk er ontzettend naar uit", vertelt de 32-jarige vleugelaanvaller in een interview met NOS-verslaggever Bert Maalderink. "Dit is extra bijzonder, omdat het mijn oude clubje is. Het zou heel leuk zijn om een doelpunt te maken en dat we vervolgens ook nog winnen..."

Fitte Robben: ontmoeting met PSV extra bijzonder

Of Robben de hele wedstrijd zal spelen, is nog maar de vraag. Hij raakte in juli geblesseerd aan zijn lies, nadat hij juist zijn rentree had gemaakt na vier maanden blessureleed. Vervolgens moest hij opnieuw geblesseerd van het veld (door ribklachten) en meldde hij zich af voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal.

"Ik nam zélf die beslissing om niet naar Oranje te komen", aldus Robben. "Bayern München had daar geen invloed op, maar het ging gewoon niet. Ik heb er alles aan gedaan, maar op een bepaald moment moet je duidelijkheid verschaffen."

Op dat moment was Oranje het allerbelangrijkste voor me.

Arjen Robben

Dat was voor Robben geen makkelijke beslissing om te nemen. "Op dat moment was Oranje het allerbelangrijkste voor me. Ik was tot alles in staat, ik wilde zelfs met verdoving spelen, maar het ging gewoon niet."

Robben: ik wilde zelfs met verdoving spelen

Robben is zich bewust van alle blessures die hem blijven achtervolgen. "Tja, ik ben geen betrouwbare factor als je naar de statistieken kijkt. Ik heb echter het vertrouwen dat als ik fit ben, ik nog steeds een tijdje door kan."

Dit weekend bewees Robben belangrijk te zijn voor zijn team, want hij maakte in de elfde minuut de openingsgoal tegen Eintracht Frankfurt. "Dat is een mooie bevestiging voor mij als je het flikt als je net weer terug bent. Het bewijst dat ik nog steeds op een hoog niveau kan voetballen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl