De klopjacht op de daders dag 1

Buitenland

Een van de mannen die wordt verdacht van de aanslag in Parijs heeft zich overgegeven aan de politie. De andere twee zijn nog voortvluchtig.

Liveblog gesloten
 • Joris van Poppel over de klopjacht op de twee broers

  Joris van Poppel over de klopjacht op de twee broers
 • Regionale dagbladen maken cartoons zwart

 • Hoofdredacteur Parool: we voelen ons als journalisten bedreigd

  Op de redactie van Het Parool zijn ze zich kapot geschrokken, zegt waarnemend hoofdredacteur Ronald Ockhuysen. De journalisten bij deze krant vragen zich na het drama van gisteren af hoe vrij je nog bent als journalist. NOS Radio 1-verslaggever Marc-Robin Visscher in gesprek met Ockhuysen.

  'Dit raakt iedere journalist in het hart'

  Verslaggever Marc-Robin Visscher in gesprek met Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen.

 • Klopjacht op verdachten in volle gang

 • Wat is er afgelopen nacht gebeurd?

  De klopjacht op twee van de drie verdachten is nog in volle gang. Duizenden agenten zoeken naar de broers Chérif en Said Kouachi. De politie heeft foto's van de twee vrijgegeven.

  De derde verdachte, de 18-jarige Mourad Hamid, heeft zich op het politiebureau gemeld. Hij zou een alibi hebben voor het tijdstip van de aanslag. De politie onderzoekt dat.

  Rond middernacht deed de politie in Reims een grote inval in een flatgebouw. Reims is de stad waar de jongste verdachte woont. Die actie leek vooral bedoeld om technisch onderzoek te doen. Ook in Straatsburg en Parijs deed de politie invallen.

  In steden overal ter wereld werden de aanslagen in Parijs herdacht en werd gedemonstreerd tegen het geweld.

  1/3De Franse politie gaf foto's vrij van de twee voortvluchtige broers
  2/3Er vloog een helikopter en er werden scherpschutters ingezet AFP
  3/3Herdenking in Rio de Janeiro EPA
 • Dit zijn de voorpagina's van ochtendkranten uit de hele wereld

 • Vanavond demonstraties in het hele land

  In de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Arnhem, Leeuwarden, Leiden, Hilversum, Groningen, Zoetermeer en Nijmegen worden vanavond om 18.00 uur demonstraties gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden. 

 • Cartoons op voorpagina's

  Nederlandse kranten hebben bijna allemaal een cartoon op de voorpagina, in reactie op de aanslag op het Franse weekblad Charlie Hebdo. Verschillende kranten kiezen voor een tekening uit het blad zelf. 

  Bekijk hier een overzicht van de voorpagina's van landelijke en internationale kranten.

  De ochtendkranten van vandaag NOS
 • 'Identiteitskaart verloren'

  Volgens het Britse persbureau Reuters bevestigt het Franse Openbaar Ministerie nu dat een van de verdachten is aangehouden. De jongen meldde zichzelf bij de politie en zegt dat hij een alibi heeft.

  Reuters schrijft verder dat agenten de verdachten op het spoor kwamen doordat een van hen een identiteitskaart in de vluchtauto liet liggen.

 • Zoektocht

  Ondertussen is de Franse politie nog altijd op zoek naar de twee broers Chérif en Said Kouachi. Zij worden ervan verdacht dat ze de tien journalisten en twee agenten hebben neergeschoten.

 • Alibi

  De man van 18 die zich eerder vannacht heeft overgeven aan de politie, zegt een alibi te hebben. Volgens de Franse zender iTele zouden vrienden van de man verklaren dat hij op het moment van de aanslag op een middelbare school was.

 • Man van 18

  De jongste verdachte, een man van 18 jaar, zou zich hebben overgegeven aan de politie. Volgens AFP werd de jongen opgepakt in Charleville-Mézière, in de buurt van de Belgisch-Franse grens. De politie heeft de aanhouding nog niet bevestigd. 

 • Rio de Janeiro

  In Rio de Janeiro zijn vanavond zo'n 200 mensen bijeengekomen om stil te staan bij de aanslag in Parijs.

 • Politie geeft foto's vrij

  De Franse politie heeft foto's vrijgegeven van de twee nog voortvluchtige daders. 

 • 'Verdachte geeft zich over'

  Een van de mannen die wordt verdacht van de aanslag in Parijs heeft zich overgegeven aan de politie. Dat meldt persbureau AFP.

 • Meer berichten tonen