Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag weg bij United na tegenvallende resultaten, Van Nistelrooij tijdelijke opvolger

Erik ten Hag is niet langer trainer van Manchester United, zo meldt de club. Manchester United is na de nederlaag tegen West Ham United gezakt naar de veertiende plaats in de Premier League.

Ten Hag stond sinds 2022 aan het roer in Manchester. In de competitie lukte het niet om aansluiting te vinden bij de top. Wel won Manchester United in 2023 de League Cup en afgelopen seizoen de FA Cup.

"We zijn Erik dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan in zijn tijd bij ons en wensen hem het allerbeste voor de toekomst", staat op de clubwebsite.

Ruud van Nistelrooij wordt naar voren geschoven als interim-trainer. De club meldt op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

De oud-spits van de club werd deze zomer toegevoegd aan de technische staf van Ten Hag, die met René Hake en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar meer Nederlanders om zich heen verzamelde.

De club investeerde deze zomer ruim 200 miljoen euro aan nieuwe spelers als Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee en Manuel Ugarte, toch toonde het team aan het begin van het derde seizoen onder Ten Hag weinig verbetering. Van de eerste negen wedstrijden in de Premier League werden er vier verloren, tegenover drie overwinningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl