NOS VoetbalAangepast

Matig Ajax nipt langs Willem II, Klaassen met strafschop matchwinner

Bekijk de samenvatting van Ajax - Willem II

Een op tien plekken gewijzigd Ajax heeft in de Johan Cruijff Arena nipt gewonnen van Willem II: 1-0. Dat was het maximale resultaat na een matige vertoning.

Door de overwinning komt Ajax in de eredivisie op gelijke hoogte met Feyenoord, woensdag de tegenstander in De Kuip. De Amsterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de Rotterdammers.

Stand eredivisie

Met de toppers tegen Feyenoord en PSV (zaterdag) in aantocht had Ajax-trainer Francesco Farioli verschillende verrassingen in petto. Hij stelde tien nieuwe namen op ten opzichte van de wedstrijd van donderdag tegen Qarabag (0-3) in de Europa League.

Alleen verdediger Daniele Rugani bleef staan. Diant Ramaj stond ten koste van Remko Pasveer voor het eerst dit seizoen onder de lat en Owen Wijndal was de wingback op links in een systeem met drie centrale verdedigers (Rugani, Ahmetcan Kaplan, Youri Baas).

Brobbey in de spits

Voorin kreeg Brian Brobbey de kans om zijn eerste doelpunt van het eredivisieseizoen te maken. De spits toonde al snel zijn waarde en werd na een uitbraak door Willem II-keeper Thomas Didillon-Hödl onderuitgehaald in het strafschopgebied.

Aanvankelijk zag scheidsrechter Bas Nijhuis er geen penalty in, maar na ingrijpen van de VAR wel. Aanvoerder Davy Klaassen ging achter de bal staan en plaatste de bal overtuigend in de hoek: 1-0.

  • Pro Shots
    Brian Brobbey wordt onderuit gehaald door Thomas Didillon-Hödl
  • ANP
    Davy Klaassen met de 1-0

Een doelpunt voor Brobbey zat er weer niet in, al kreeg hij daarvoor kansen. Na een goede voorzet van Anton Gaaei van rechts kon hij met links binnenwerken, maar ging de inzet met rechts naast. Later weerhield Raffael Behounek hem van dichtbij van een goal.

Willem II was met een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied gevaarlijk. Via de lat bracht keeper Ramaj redding op een harde uithaal van Kyan Vaesen. Cisse Sandra liet na balverlies van Bertrand Traoré een kans liggen.

Geen goal voor Brobbey

Na rust werd het niet beter in Amsterdam, integendeel, en mocht Willem II blijven hopen op een punt. De Tilburgers waren echter niet in staat de kwetsbaarheden van Ajax uit te buiten. Aan de andere kant had Wijndal een paar mogelijkheden.

Brobbey mocht voor het eerst sinds zijn 65 minuten tegen NAC in augustus langer dan een uur blijven staan van Farioli. De hele wedstrijd zelfs, Wout Weghorst werd gespaard. Het leverde Brobbey geen eerste eredivisiedoelpunt van het seizoen op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl