Max Verstappen
NOS SportAangepast

Ook in tweede training in Mexico kampt Verstappen met motorproblemen

Max Verstappen heeft in de eerste twee trainingen voor de GP van Mexico veel last ondervonden van zijn motor. In de eerste sessie zette hij nog de vierde tijd neer, maar in de tweede viel hij na vier rondjes al uit.

Mocht Red Bull Racing de motor moeten vervangen, levert dat Verstappen een gridstraf op. Dat zou ongunstig zijn in de strijd om de wereldtitel met Lando Norris.

Al in het laatste deel van de eerste training klaagde Verstappen over de motor van zijn auto. Die zou zich "niet goed gedragen", vertelde hij over de boordradio. "Ik heb geen power."

Norris (McLaren), Charles Leclerc (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Fernando Alonso (Aston Martin) en Zhou Guanyu (Sauber) deden niet mee aan de eerste vrije training. Zij stonden hun stoeltje af aan jonge reserverijders. George Russell van Mercedes was de snelste in die eerste sessie.

De tweede training duurde langer dan normaal, door een bandentest van Pirelli. Russell viel al snel uit door een crash. Zijn team Mercedes liet weten dat de Brit fysiek in orde is.

En dat was nog best verwonderlijk, want zijn crash was hard en Russell oogde aangeslagen toen hij zijn zwaar beschadigde Mercedes verliet.

De rest van de tweede training was niet erg representatief voor de rest van dit weekend. Bandenleverancier Pirelli voerde tests uit voor volgend jaar. Coureurs zetten daardoor maar weinig rondes neer op het rubber dat ze zaterdag en zondag zullen gebruiken.

Voor Verstappen was de training dus van korte duur. Nadat hij een 'gek geluid' had gehoord, had Red Bull hem de pits in gedirigeerd.

Zonder Verstappen en Russell op de baan zette Ferrari-coureur Carlos Sainz uiteindelijk de beste tijd neer. Oscar Piastri en Yuki Tsunoda volgden.

'Snel vergeten'

"Het is een dag om snel te vergeten" liet Verstappen na afloop weten.

"Geen ideale vrijdag voor ons hier in Mexico. We onderzoeken het probleem met de motor verder en helaas heeft ons dat een dag gekost. We hebben nooit echt een goede run kunnen neerzetten, zeker in de tweede vrije training waarin ik maar vier ronden heb gereden."

"Hopelijk kunnen we vooruitgang boeken en alles goed klaar hebben voor de derde vrije training en de kwalificatie", keek hij vooruit.

Morgenavond om 23.00 uur staat de kwalificatie voor de GP op het programma. Daarvoor wordt in de derde vrije training nog eenmaal geoefend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl