Buddy Hield (links) van Golden State Warriors met Scoot Henderson

Nog geen NBA-debuut voor Nederlander Post bij zege Golden State Warriors

Quinten Post moet nog even wachten op zijn debuut in de Amerikaanse NBA, de basketbalcompetitie waar alle grote wereldsterren spelen. Bij de eerste wedstrijd van zijn team Golden State Warriors (139-104 zege) bleef de 24-jarige Nederlander de hele wedstrijd op de bank.

Post, die met zijn 2 meter 13 een imposante verschijning is, had ook nog niet verwacht dat hij al in de eerste wedstrijd van het seizoen zijn eerste speelminuten zou maken. "Ik denk niet dat ik ga spelen", vertelde hij voorafgaand aan het seizoen.

Post leeft zijn droom in NBA: 'Doel is nu om echt door te breken'

Vanaf de bank zag hij hoe zijn teamgenoten, onder anderen viervoudig NBA-kampioenen Draymond Green en Stephen Curry, weinig moeite hadden met tegenstander Portland Trail Blazers.

Alleen in het eerste kwart kon de thuisploeg Golden State Warriors bijbenen. Het tweede kwart begon met een gelijke stand (21-21), maar de Warriors liepen daarna snel uit.

De zevenvoudig NBA-kampioen, onder leiding van Steve Kerr, pakte een ruime voorsprong en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Buddy Hield van Golden State Warriors en Scoot Henderson van Portland Trail Blazers maakten beiden 22 punten en werden daarmee gezamenlijk topscorer.