Quinten Post (midden) in duel in februari van dit jaar
NOS Sport

Post gekozen door Golden State Warriors in NBA-draft; Edwards tekent bij Minnesota

Quinten Post is in de draft van de NBA gekozen door Golden State Warriors. Daarmee is de kans groot dat er op korte termijn weer een Nederlander in de sterkste basketbalcompetitie ter wereld gaat spelen. Sinds 2012 speelt er geen Nederlander in de NBA.

De 24-jarige Post, die de afgelopen jaren universiteitsbasketbal speelde voor Boston College, is de eerste Nederlander sinds Henk Norel in 2009 die uit de jaarlijkse pool met talenten is geselecteerd. Zevenvoudig kampioen Golden State, de club van superster Stephen Curry, koos Post als 52ste in de tweede ronde, die donderdagavond werd afgewerkt.

De 2,13 meter lange Amsterdammer, gezegend met een goed afstandsschot, werd meteen nadat hij was gekozen door de Warriors geruild met Oklahoma City Thunder, maar binnen een paar minuten alweer teruggerruild naar Golden State.

Edwards tekent bij Minnesota

De vier andere Nederlanders - Jesse Edwards, Malevy Leons, Yannick Kraag en Tristan Enaruna - zagen hun naam niet worden genoemd. Edwards heeft volgens sportzender ESPN wel een speciaal two-way contract getekend met Minnesota Timberwolves. Hij gaat voorlopig voor het opleidingsteam van Minnesota in de G League spelen.

In de nacht van woensdag op donderdag was de eerste ronde al gehouden. Opvallend daarbij was dat drie jonge Franse spelers als eerste, tweede en zesde werden gekozen. Zaccharie Risacher gaat naar Atlanta Hawks, Alex Sarr naar Washington Wizards en Tidjane Salaün naar Charlotte. Hornets Vorig jaar werd ook al een Fransman, Victor Wembanyama, als eerste 'gedraft', toen door San Antonio Spurs.

Bronny James naar Lakers

Het zou ook kunnen dat komend seizoen voor het eerst een vader en zoon samen binnen de lijnen komen in een NBA-wedstrijd. De pas 19-jarige Bronny James werd laat in de tweede ronde van de draft gekozen door Los Angeles Lakers, waar zijn vader LeBron James onder contract staat. De 39-jarige James heeft er geen geheim van gemaakt nog eens samen met zijn zoon in de NBA te willen spelen, voordat hij stopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl