Noa Lang
NOS Voetbal

Lang wordt vergeleken met Mbappé, eert Nouri én legt manier van juichen uit

PSV'er Noa Lang baarde dinsdagavond niet alleen opzien met zijn mooie doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Net als afgelopen weekend tegen AZ kwam ook zijn manier van juichen ter sprake.

De aanvaller riep recht in de camera: "Noano is the baddest." In een interview bij Ziggo Sport legde hij kort uit waar dat vandaan komt: "Het is een zin uit mijn nieuwe liedje." Dat nummer komt uitgerekend deze week uit.

Vlak voor dat moment maakte hij dezelfde handgebaren als na zijn doelpunt tegen AZ afgelopen weekend. Dat leverde toen discussie op, omdat gedacht werd dat hij het publiek wilde provoceren. Toen kwam hij niet bij een camera, omdat aanvoerder Luuk de Jong hem tegenhield.

Wat de handgebaren precies betekenden, is niet helemaal duidelijk.

Noa Lang juicht na zijn doelpunt tegen AZ

Lang scoorde dinsdagavond in de 34ste minuut. Dat getal is al een aantal jaar verbonden aan Abdelhak Nouri. De voormalig speler van Ajax speelde met dat rugnummer voordat hij zeven jaar geleden in elkaar zakte op het voetbalveld en blijvende hersenschade opliep.

In een bericht op Instagram draagt Lang zijn treffer op Nouri. "Voor Appie, moest zo zijn."

Franse lof

Noa Lang kreeg in de Franse media complimenten voor zijn manier van scoren. Hij werd door L'Équipe zelfs vergeleken met een voormalig topaanvaller van Paris Saint-Germain.

"Lang had alleen een goede bal van Ismael Saibari nodig om te scoren op een manier die de herinnering aan Kylian Mbappé doet opleven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl