Virgil van Dijk verlaat het veld
NOS Voetbal

Van Dijk zou ploeggenoten steunen tegen Duitsland, maar gaat toch naar huis

Virgil van Dijk reist toch niet met het Nederlands elftal naar München voor het uitduel van maandag met Duitsland in de Nations League. De aanvoerder kiest voor extra rust ter voorbereiding op een drukke periode met zijn club Liverpool.

Van Dijk kreeg vrijdagavond in het duel met Hongarije (1-1) de rode kaart en is dus automatisch geschorst voor het duel met Duitsland. Hij verklaarde na het duel dat hij, ondanks zijn schorsing, bij Oranje wilde blijven om te herstellen en zijn ploeggenoten te steunen.

Maar de plannen zijn gewijzigd.

De beslissing om terug naar Engeland te gaan, zal Liverpool-coach Arne Slot bevallen. Na de interlandperiode speelt Liverpool in een maand tijd zeven lastige wedstrijden achter elkaar tegen Chelsea, RB Leipzig, Arsenal en Brighton & Hove Albion (2x), Bayer Leverkusen en Aston Villa.

Ronald Koeman roept geen vervanger op voor Van Dijk, zei de bondscoach gisteren al. Met Micky van de Ven, Jorrel Hato en Ian Maatsen zijn er nog genoeg linksbenige verdedigers over die op de plek van Van Dijk kunnen spelen.

Oranje vertrekt aan het einde van de ochtend van Boedapest naar München en traint daar rond 17.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl