NOS Wielrennen

Geen sprint in Ladies Tour, Italiaanse Guarischi wint vanuit de ontsnapping

Geen sprint in Ladies Tour, Italiaanse Guarischi wint vanuit de ontsnapping

De Italiaanse Barbara Guarischi heeft de zege gepakt in de vierde rit van de Simac Ladies Tour. In een etappe die wederom ideaal leek voor de sprinters, hield de kopgroep stand en sprintten de vluchters om de zege.

Met nog twee etappes te gaan is de Duitse Franziska Koch de nieuwe leider. Ze neemt de trui over van Zoe Bäckstedt, die zonder ploeggenoten er niet in slaagde om de leiding te behouden.

Leidster Bäckstedt is al haar ploeggenoten kwijt, maar krijgt steun van zus en vader

Guarischi en Koch maakten deel uit van een kopgroep van dertien, met ook de Nederlanders Karlijn Swinkels (vijfde), Eva van Agt (zesde), Femke Markus (zevende), Quinty Ton (negende) en Ilse Pluimers (twaalfde). Lorena Wiebes, die vooraf als favoriet gold voor de dagzege, won de sprint van het peloton en werd veertiende.

Peloton breekt

De vierde etappe van de Ladies Tour ging over 118 kilometer. Zowel de start als finish was in het Gelderse Ede. Met nog 50 kilometer te gaan brak het peloton, toen elf renners twee vroege vluchters bijhaalden. De groep met favorieten volgde in eerste instantie op ruim 40 seconden.

Sprintersploegen in het peloton mochten aan de bak, maar ze slaagden er niet in om de ontsnapping bij te halen. Het werd een sprint tussen de vluchters. Guarischi zorgde ervoor dat SD Worx-Protime, de ploeg van Wiebes, er toch met de zege vandoor ging.

Dit weekend worden de laatste ritten verreden. Zaterdag liggen de start en finish in Doetinchem, zondag wordt er op de laatste dag gekoerst rond Arnhem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl