NOS Wielrennen

Wiebes snelste in Zeewolde en wint voor tweede keer op rij etappe in Ladies Tour

Wiebes zegeviert voor tweede keer op rij in Ladies Tour, ook in Zeewolde de sterkste

Lorena Wiebes heeft na de tweede ook de derde etappe in de Simac Ladies Tour gewonnen. De renster van SD Worx-Protime won in de rit van en naar Zeewolde de sprint van een groep van 22 rensters.

Zoe Bäckstedt blijft na vandaag de leider van het algemeen klassement. Ze wordt op drie seconden gevolgd door Lotte Kopecky en op acht seconden door Ellen van Dijk. Wiebes staat vijfde op 20 seconden.

Waaiers

Net als een dag eerder kende het eerste deel van de koers geen aanvalspogingen. Halverwege de etappe van 148 kilometer ging het peloton echter op de kant en vormden zich drie waaiers.

In de eerste waaier zat de gehele ploeg van SD Worx, terwijl Visma-Lease a Bike alleen Nienke Veenhoven in de voorste gelederen had.

Klassementsleidster Bäckstedt zat ook alleen, maar zij heeft ook geen ploeggenoten meer in koers. De 22 bleven vooruit en ondanks wat aanvallen van Lidl-Trek kwam het tot een sprint, die Wiebes met gemak won van onder meer Elisa Balsamo, Kopecky en Charlotte Kool.

Morgen wordt er een rit met start en finish in Ede (118 kilometer) verreden. De laatste etappe van de Simac Ladies Tour is op zondag en eindigt in Arnhem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl