NOS Wielrennen

Wiebes maakt faam waar en sprint naar zege in tweede etappe Ladies Tour

Wiebes snelste in massasprint tweede etappe Ladies Tour

De tweede etappe van de Simac Ladies Tour, een vlakke rit over 159 kilometer van Coevorden naar Assen, is een prooi geworden voor Lorena Wiebes. Ze was de rapste in de massasprint. Zoe Bäckstedt behield de leiding in het klassement.

De Britse winnares van de openingstijdrit moest het op dag twee van de etappekoers stellen zonder de hulp van ploeggenote Chloé Dygert.

De Amerikaanse was dinsdag, zo liet haar ploeg Canyon//SRAM weten, met een gebroken neus aan de start verschenen en dat zou ook haar tegenvallende tiende plaats verklaren. De dag erop koos de tweevoudig wereldkampioene tijdrijden eieren voor haar geld.

Het was niet de enige aderlating voor de formatie van Bäckstedt. De draagster van de leiderstrui miste ook de steun van de zieke Soraya Paladin en Maike van der Duin, die dus de aankomst in haar geboorteplaats aan haar neus voorbij zag gaan. Alex Morrice, haar enige ploeggenote nog in koers, was wel gestart, maar haalde de finish niet.

Pluimers geeft kleur

Ilse Pluimers gaf met een solovlucht kleur aan de rit in Noord-Nederland. De 22-jarige renster van Insurance-Soudal ging er een kleine 50 kilometer van de meet vandoor en had met nog 25 kilometer voor de wielen het peloton, dat weinig haast maakte, op twee minuten gezet.

SD Worx, de ploeg van sprintster Lorena Wiebes en wereldkampioene Lotte Kopecky, trachtte vooraan in de meute de marge binnen de perken te houden.

Ilse Pluimers onderweg naar Assen

Toen er serieus werk werd gemaakt van de achtervolging kwam het peloton snel dichterbij, maar Pluimers liet zich niet zomaar inrekenen. Ze ging nog als koploper de laatste twee kilometer in, maar werd in het zicht van de haven bij de kladden gegrepen.

In de massasprint die alsnog volgde, ging Elisa Balsamo als eerste aan, maar zij werd op de streep afgetroefd door Wiebes, die perfect was afgezet door Kopecky. De te laat aan de spurt begonnen Charlotte Kool finishte als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl