Talitha de Jong tijdens de Tour de France Femmes
NOS Wielrennen

Wielrenster De Jong maakt overstap naar Amerikaanse WorldTour-ploeg

Wielrenster Thalita de Jong maakt de overstap van Lotto-Dstny naar Human Powered Health. De 30-jarige De Jong tekent voor twee jaar bij de Amerikaanse WorldTour-ploeg. "Dit is een nieuw avontuur voor mij", meldt ze op de website van haar nieuwe ploeg.

"Ik krijg er zoveel positieve vibes bij", gaat De Jong verder over haar overstap. "Ik denk dat ik er heel gelukkig zal zijn en de komende jaren nog meer stappen kan zetten. Ik weet dat de ploeg me zal helpen in mijn voorbereiding op de grote wedstrijden."

Wereld- en Europees kampioene

De Jong brak door in het veldrijden. In 2016 werd ze in die discipline zowel wereld- als Europees kampioene. De volgende jaren kampte ze met blessures en noteerde ze mindere resultaten.

"Ik heb heel wat jaren mindere prestaties geleverd, door ongemakken van het lichaam en blessures. Daarom ben ik des te blijer met hoe het op dit moment gaat", zei De Jong dit voorjaar, waarin ze met onder meer een vijfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad weer goede uitslagen liet noteren.

'Eindelijk' valt het goed voor De Jong: 'Ik voel me heel goed'

"Dit jaar was ik gezond en dat had een positieve uitwerking op mijn lichaam en geest", zegt De Jong nu. Na het voorjaar werd ze knap tiende in de Tour de France en won ze twee etappes en het eindklassement in de Ronde van de Ardèche.

Deze week rijdt De Jong, nog in de kleuren van Lotto-Dstny, in de Simac Ladies Tour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl