Jürgen Klopp
NOS Voetbal

Klopp keert terug in voetbalwereld, niet als trainer maar als directeur Red Bull

Jürgen Klopp keert eerder dan verwacht terug in het mondiale voetbal. De 57-jarige Duitser, die aan het eind van vorig seizoen na negen seizoenen stopte als trainer van Liverpool, gaat bij Red Bull aan de slag als 'Global Head of Soccer'.

Daarmee wordt Klopp verantwoordelijk voor de strategie van de clubs van het energiedrankjesbedrijf. RB Leipzig, Red Bull Salzburg en New York Red Bulls vallen onder meer onder het concern.

Sabbatical

Klopp, die in het verleden trainer was van Borussia Dortmund en Mainz 05, zou een jaar een sabbatical nemen na zijn periode bij Liverpool. Daar komt nu al een einde aan, want hij begint op 1 januari 2025 met zijn werkzaamheden.

"In zijn strategische rol zal Jürgen Klopp niet betrokken zijn bij de dagelijkse activiteiten van de clubs, maar zal hij zich richten op het ondersteunen van de sportdirecteuren bij het bevorderen van de Red Bull-filosofie", aldus het bedrijf in een verklaring.

"Ook zal hij zijn uitgebreide netwerk inzetten om toptalent te scouten en bij te dragen aan de opleiding en ontwikkeling van coaches."

"De rol is misschien veranderd, maar mijn passie voor voetbal en de mensen die het spel maken tot wat het is, is dat niet" aldus Klopp zelf. "Door mij op mondiaal niveau bij Red Bull aan te sluiten, wil ik het ongelooflijke voetbaltalent dat we tot onze beschikking hebben ontwikkelen, verbeteren en ondersteunen."

Hoe lang de verbintenis duurt, is niet bekendgemaakt. Volgens Duitse media gaat het om een contract van vijf jaar. Ook wordt gemeld dat Klopp een vertrekclausule in zijn contract zou hebben mocht Duitsland een nieuwe bondscoach nodig hebben, maar dat wordt in andere media ook weer ontkend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl