Spelers van RB Salzburg vieren het doelpunt
NOS Voetbal

Trainer Lijnders plaatst zich met Salzburg voor groepsfase Champions League

Trainer Pepijn Lijnders heeft zich met Red Bull Salzburg geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg uit Oostenrijk had thuis genoeg aan een gelijkspel tegen Dinamo Kiev: 1-1.

Salzburg won een week eerder al met 2-0 van de Oekraïense club, die zijn Europese wedstrijden in het Poolse Lublin afwerkte. Daardoor is Oostenrijk met twee ploegen in het kampioenenbal vertegenwoordigd. Ook kampioen Sturm Graz is straks actief in de groepsfase.

Deze zomer staat de 41-jarige trainer voor het eerst sinds 2018 bij NEC weer op eigen benen als hoofdcoach. Lijnders was de afgelopen zes seizoenen assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool en hoopt nu bij Salzburg zijn eigen pressievoetbal te laten zien.

Salzburg kwam tegen Kiev al vroeg op voorsprong dankzij een prachtige goal van Adam Daghim. De Deense rechtsbuiten kroop naar binnen op de rand van het zestienmetergebied en haalde heerlijk uit met links.

Dinamo Kiev deed nog voor rust wat terug via Vladyslav Vanat, maar wist de 2-0 voorsprong van de heenwedstrijd niet meer te overbruggen. De club liet beide duels te veel kansen liggen.

In de derde voorronde van de Champions League was Salzburg over twee wedstrijden net te sterk voor FC Twente: 5-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl