Marcus Thuram viert zijn openingstreffer voor Inter in het duel met Torino.
NOS Voetbal

Hattrick Thuram helpt Inter aan zege, De Roon imiteert Zidane met wereldgoal

Internazionale heeft in de Serie A het gat naar koploper Napoli weer tot twee punten verkleind. In Milaan won het slechts met 3-2 van Torino, dat ruim zeventig minuten met tien man speelde.

Torino-verdediger Guillermo Maripan kreeg na twintig minuten terecht rood voor een wilde charge op Marcus Thuram. De Franse spits leek weinig last te hebben van de tik van de Chileen, want met drie treffers werd hij het goudhaantje van Inter.

Na de 2-0 scoorde Duvan Zapata direct tegen en dat leek het enige wapenfeit van Torino te zijn. Toch werd het nog even spannend in de slotfase.

Hakan Çalhanoglu veroorzaakte namelijk een penalty, die door 'koele kikker' Nikola Vlasic benut werd. Het publiek verwachtte een slotoffensief van Torino, dat met evenveel punten als Inter aan het duel begon, maar dat bleef achterwege.

De stand in de Serie A.

Door de zege blijft landskampioen Inter in het spoor van koploper Napoli, dat vrijdag al met 3-1 won van Como. Het verschil tussen beide topclubs is twee punten.

De Roon imiteert Zidane

Atalanta Bergamo meldde zich dankzij een 5-1 zege op Genoa in het linkerrijtje van de Serie A. Aanvoerder Marten de Roon, die door trainer Gian Piero Gasperini als verdediger was opgesteld, tekende tien minuten voor tijd met een afstandsschot voor de vijfde Atalanta-treffer.

Zelf vergeleek De Roon zijn volley van 20 meter met de wonderschone treffer van Zinedine Zidane in de Champions League-finale van 2002 tegen Bayer Leverkusen.

Hij deed dat met een knipoog, zoals we dat van De Roon kennen.

Man van de wedstrijd was echter Mateo Retegui. De Argentijnse oud-hockeyer, die inmiddels Italiaans international is, maakte er drie en gaf bovendien een assist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl