Napoli viert de 2-1, in het midden Scott McTominay

Napoli verstevigt koppositie met moeizame zege op Como

Napoli heeft in eigen huis met enige moeite van middenmoter Como gewonnen. De koploper van de Serie A klopte de afgelopen seizoen naar het hoogste niveau gepromoveerde club met 3-1.

Door de vijfde overwinning in zeven wedstrijden verstevigde Napoli, dat sinds dit seizoen wordt gecoacht door Antonio Conte, de eerste plaats. Nummer twee Juventus speelt zondag thuis tegen Cagliari.

Stand Serie A

Napoli, de kampioen van 2023, kwam al na een halve minuut op 1-0 via Scott McTominay, die soepel afrondde na een voorzet van Romelu Lukaku. Het was voor de van Manchester United overgekomen Schot zijn eerste Serie A-goal.

Nicolás Paz was met een prachtig schot op de paal dicht bij 1-1. Dat werd het op slag van rust alsnog toen Gabriel Strefezza de bal knap in de verre hoek schoot.

David Neres en Romelu Lukaku

Met een penalty dwars door het midden zette Lukaku Napoli net na de rust weer op voorsprong. Como werkte hard om nog een punt te pakken, maar gaf daarmee ook ruimte weg.

Na een knappe steekpass van Lukaku kwam invaller David Neres vrij en de ex-Ajacied passeerde keeper Emil Audero met een bekeken schot met links.