Florian Wirtz baalt van het gelijkspel

Weer puntenverlies voor Leverkusen, Boadu scoort bij nederlaag Bochum

Bayer Leverkusen heeft in de Bundesliga voor de derde keer dit seizoen punten gemorst. In het eigen stadion werd tegen Holstein Kiel een 2-0 voorsprong weggegeven: 2-2.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Vanaf de aftrap werd Kiel bij de strot gegrepen. Dankzij snelle omschakelingen en hoge druk was het na acht minuten al 2-0. De jarige Argentijn Exequiel Palacios trakteerde zowel Victor Boniface als Jonas Hofmann op een assist. Het leek 3-0 te worden, maar de tweede goal van Boniface bleek nipt buitenspel.

Vreugde bij de spelers van Holstein Kiel na de wedstrijd tegen Leverkusen

Op slag van rust scoorde Max Geschwill uit een hoekschop en na een overtreding van Oranje-international Jeremie Frimpong zorgde Jann-Fiete Arp vanaf de stip voor de gelijkmaker. Leverkusen, dat vorig seizoen zelf vaak terugkwam van een achterstand, kon dit keer geen beslissing meer forceren.

Dortmund

Borussia Dortmund ging op bezoek bij Union Berlin met 2-1 onderuit. Na Berlijnse doelpunten van Kevin Vogt (strafschop) en oud-PSV'er Yorbe Vertessen verkleinde Julian Ryerson de achterstand voor de bezoekers met een bekeken schuiver.

Donyell Malen kwam enkele minuten na de treffer binnen de lijnen, maar hij kon zijn ploeg niet meer aan een punt helpen. Danilho Doekhi speelde de hele wedstrijd voor de thuisploeg.

Donyell Malen in actie tegen Union Berlin

Nederlands succes was er in mindere mate bij de wedstrijd tussen VfL Bochum en VfL Wolfsburg. Met Dani de Wit en Myron Boadu in de basis bij Bochum keek de thuisploeg na de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan.

Boadu deed wat terug door in de 72ste minuut de 1-2 binnen te glijden, maar Wolfsburg wist uiteindelijk de wedstrijd met 1-3 te winnen.

Stand Bundesliga per 5-10