NOS Voetbal

Priske en Beelen niet van de wijs door druk op Feyenoord: 'Dit kan je verwachten'

Priske onverstoorbaar richting Girona: 'Geloof niet in geluk'

Feyenoord en Girona: twee ploegen die een goed seizoen achter de rug hebben, maar slecht aan de nieuwe jaargang zijn begonnen. Dat is in de voetballerij al snel een garantie voor een morrend publiek en kritische media.

Brian Priske, trainer van het nog zoekende Feyenoord, laat zich er voorlopig nog niet door van de wijs brengen. Goedgehumeurd en ambitieus staat hij de media te woord voorafgaand aan het Champions League-duel met Girona van woensdagavond.

"Het is niet mijn baan om rekening te houden met de verwachtingen van buitenaf", vertelt de Deen. "Als je bij Feyenoord tekent, weet je wat je kunt verwachten. Maar ik focus me alleen op de dingen waar ik invloed op heb..."

Geen trauma door Leverkusen

De eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen leverde direct een flinke oorwassing op voor Feyenoord. In eigen huis werd er met 0-4 verloren van de Duitse kampioen Bayer Leverkusen, die alle goals voor rust al gemaakt had. Toch zegt die score niet alles, vindt Priske.

"Het klinkt crazy als je naar de uitslag kijkt, en niemand is blij met een 0-4 nederlaag, maar we deden ook een hoop goede dingen in die wedstrijd. Het plan dat we maakten, werd door de jongens eigenlijk geweldig uitgevoerd. We werden echter op sleutelmomenten in de wedstrijd afgestraft, dat is soms wat er gebeurt als je tegen een sterke tegenstander speelt."

Aan zijn spelers ligt het in ieder geval niet, dat de resultaten voorlopig tegenvallen. "We hebben goede spelers, dat zie ik elke dag op de training", zegt Priske. "Maar dat moeten we nu consistent gaan laten zien. En niet voor 20 of 30 minuten, maar de volle 90 minuten."

Thomas Beelen op de persconferentie in Girona

Een van de spelers die van Priske het vertrouwen krijgt, is verdediger Thomas Beelen. Hij is dit seizoen de vaste keuze als rechter centrale verdediger, waar vorig seizoen Gernot Trauner die positie bestierde.

"Vorig jaar heb ik één keer in de Champions League mogen spelen", zegt Beelen. "Dit jaar hopelijk iets vaker. Ik zie het als iets moois en een uitdaging om in dit toernooi uit te komen."

De wedstrijd komt bovendien op een gunstig moment voor de verdediger. Afgelopen zondag ging Beelen tegen NEC in de fout, waarmee hij medeverantwoordelijk was voor het puntverlies van Feyenoord. "In dat opzicht is het fijn dat we nu weer een wedstrijd spelen en ik mijn hoofd leeg kan maken. We moeten de goede dingen pakken uit die wedstrijd tegen NEC en meenemen naar morgen."

Wat kan Girona?

De vraag die rijst: hoe kansrijk is Feyenoord morgen tegen Girona? Als de Rotterdammers iets willen bereiken in de Champions League dit seizoen, is de Catalaanse club een van de tegenstanders tegen wie de punten moeten worden gesprokkeld.

"Het is geen Manchester City, maar wel gewoon een goede ploeg", stelt Beelen, "Het zal geen makkelijke wedstrijd worden voor ons. Maar als je in de Champions League mee wil doen, zul je resultaten moeten halen. Dat zal morgen niet anders zijn."

Daar sluit trainer Priske zich bij aan. "We gaan altijd voor een resultaat, of het nou de eredivisie is of de Champions League. We zijn hier om goed partij te bieden en eventuele druk te omarmen."

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft in Girona nog niet de beschikking over Bart Nieuwkoop. De 28-jarige verdediger is nog niet volledig hersteld van zijn blessure.

Priske had vrijdag nog de hoop uitgesproken dat Nieuwkoop voor het duel met Girona weer kon aansluiten bij de selectie, maar de wedstrijd komt te vroeg. "Het vergt wat meer tijd dan we hadden verwacht", zei de coach

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl