FC Twente
NOS Voetbal

Twente-vrouwen in Champions League tegen Chelsea, Real Madrid en Celtic

De voetbalsters van FC Twente moeten het in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen Chelsea, Real Madrid en Celtic. De beste twee clubs na zes speelronden plaatsen zich voor de kwartfinales.

Chelsea hoefde als kampioen van Engeland - de Londenaren pakten de landstitel voor de vijfde keer op rij - geen voorronden te spelen. Vorig jaar haalde de verliezend finalist van 2021 de halve finales in de Champions League. Daarin werd het uitgeschakeld door latere winnaar FC Barcelona.

Kaptein en Nouwen

De ontmoeting tussen Twente en Chelsea wordt met name bijzonder voor Wieke Kaptein, die een jaar geleden al tekende voor Chelsea maar pas deze zomer van Enschede naar Londen verhuisde. Ook een andere Oranje-international, Aniek Nouwen, speelt bij de Engelse club. Zij is echter nog herstellende van een zware knieblessure.

Wieke Kaptein in actie voor haar nieuwe club Chelsea

Chelsea staat zesde op de UEFA-ranglijst, waarop FC Twente plaats 31 inneemt. Real Madrid, achter Barcelona de vice-kampioen van Spanje, is de nummer acht, terwijl het Schotse Celtic zich terugvindt op positie 72.

Twente, dat zich donderdag via een tweede ruime zege op ZNK Osijek voor het eerst voor het hoofdtoernooi kwalificeerde, moet op dinsdag 8 of woensdag 9 oktober voor het eerst aan de bak. Tegen wie is nog onbekend.

Titelhouder FC Barcelona kwam in een poule terecht met Manchester City, Sankt Pölten en Hammarby. Olympique Lyonnais, vorig seizoen de verliezend finalist, treft VfL Wolfsburg, AS Roma en Galatasaray. De laatste groep bestaat uit Bayern München, Arsenal, Juventus en Valerenga.

Laatste keer

Het is de laatste keer dat de Champions League bij de vrouwen volgens dit format wordt afgewerkt. In navolging van de Europese clubtoernooien bij de mannen, zal er vanaf volgend seizoen gewerkt worden met een competitie met achttien ploegen.

Daarnaast gaat op een niveau daaronder een tweede toernooi voor de vrouwen het levenslicht zien. Naar een naam wordt nog gezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl