Virgil van Dijk (r) viert de 1-2
NOS Voetbal

Scorende Van Dijk fleurt verjaardag Slot op met zege bij AC Milan

Arne Slot heeft zijn 46ste verjaardag gevierd met een 3-1 zege met Liverpool op bezoek bij AC Milan.

De ruim 60.000 toeschouwers in San Siro zagen dat de Engelse topclub - met drie Nederlanders in de basis - heer en meester was bij de opening van de Champions League.

Virgil van Dijk maakte een van de drie treffers.

Snelle achterstand

Voormalig Feyenoord-trainer Slot staat dit seizoen voor de zware taak om succescoach Jürgen Klopp te doen vergeten en die overgang leek verbazingwekkend soepel te verlopen met overtuigende zeges en verzorgd spel.

Afgelopen weekend kwam er echter een kink in de kabel toen het stug verdedigende Nottingham Forest met een 1-0 zege Anfield verliet. Die onverwachte nederlaag legde wat extra druk op de eerste wedstrijd in de vernieuwde Champions League.

En dat werd nog iets erger toen Christian Pulisic al in de derde minuut AC Milan op 1-0 zette. De Amerikaan ontsnapte aan de rechterflank en schoof de bal eenvoudig langs doelman Alisson Becker.

Milan viert de goal van Christian Pulisic

Liverpool liet zich echter niet uit het veld slaan en nam de touwtjes stevig in handen. Van Dijk dirigeerde het spel van achteruit, Ryan Gravenberch etaleerde opnieuw zijn uitstekende vorm van de laatste weken en Cody Gakpo - die zijn eerste basisplaats van Slot kreeg - maakte een gretige indruk.

Nadat Mohamed Salah de lat voor het eerst had geteisterd na een snelle combinatie door het centrum, kopte Ibrahima Konaté halverwege de eerste helft de gelijkmaker binnen: 1-1.

Doelman Mike Maignan werd daarbij gehinderd door zijn eigen verdediger Fikayo Tomori en kon de bal niet wegstompen, waardoor Konaté de bal van dichtbij in het doel kon koppen.

Ibrahima Konaté viert zijn 1-1 voor Liverpool tegen AC Milan.

Liverpool had de score daarna al flink kunnen opvoeren. Diogo Jota vergat echter de bal af te leggen op Gakpo en een knal van Salah - na een knappe actie van Gakpo - teisterde opnieuw de lat.

De 2-1 viel uiteindelijk uit een vergelijkbare situatie als de 1-1. Dit keer liep Van Dijk bij een corner van Kostas Tsimikas simpel weg bij Tijjani Reijnders, torende hoog boven iedereen uit en kopte de 2-1 tegen de touwen.

Assist Gakpo

Na rust liet Liverpool de onmachtige tegenstander - dat doelman Maignan ook nog vroeg in de tweede helft zag uitvallen - komen, om zelf toe te slaan in de omschakeling.

Dominik Szoboszlai bedankt Cody Gakpo voor de assist bij de 3-1 van Liverpool tegen AC Milan.

Dat resulteerde na ruim een uur in de 3-1 via Dominik Szoboszlai, die een piekfijne voorzet van Gakpo in het doel schoof. In de slotfase kreeg Milan nog wel wat kansjes - zo werd een schot van Reijnders geblokt - maar spannend werd het niet meer.

Daar kon de knal van Rafael Leão diep in blessuretijd tegen de paal niets aan veranderen.

Milan mag zich nu gaan opmaken voor de derby tegen stadgenoot Internazionale aanstaande zondag. Liverpool neemt het zaterdag op tegen Bournemouth.

Slot blij met winst in Milaan: 'Goed alternatief verjaardagsfeestje'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl