Maud van den Heuvel scoorde drie keer tegen Oranje-Rood
NOS Sport

Monsterscores mannen Amsterdam en vrouwen SCHC bij start nieuw hockeyseizoen

Ruim een maand na het olympische goud van de Nederlandse hockeyers en hockeysters in Parijs is in Nederland de nationale competitie weer van start gegaan met twee monsterscores, waarvan een met een historisch randje.

De hockeyers van Amsterdam rolden tot ieders verrassing de nummer twee van het reguliere seizoen van vorig jaar Oranje-Rood op (7-1). De hockeysters van SCHC, vorig jaar verliezend finalist in de strijd om de landstitel met Den Bosch, begonnen het nieuwe seizoen hongerig met een ruime zege op Oranje-Rood (6-1).

Grootste nederlaag ooit

De grote verrassing van de avond kwam uit het Wagener-stadion, waar de Amsterdamse mannen onder leiding van de nieuwe coach Rick Mathijssen Oranje-Rood met de grootste nederlaag ooit in de Hoofdklasse naar huis stuurden. Bij rust stond Amsterdam al met 5-1 voor, het werd uiteindelijk 7-1. Boris Burkhardt was de grote man bij Amsterdam, hij scoorde vier keer.

Dat de hockeysters van SCHC zo ruim Oranje-Rood versloegen was niet zo vanzelfsprekend. De ploeg uit Bilthoven speelde zonder Xan de Waard en andere vaste krachten. Piepjonge talenten, zoals Lotte Ruts (15), Tess Koomen (15), Floortje Middelbos (18) en Nanieck Mengelberg (18) werden voor hen in de plaats het veld in gestuurd.

Het deerde het spel van SCHC niet: bij rust stond het al 5-0, het werd uiteindelijk 6-1. Maud van den Heuvel (3x), Yibbi Jansen, Jip Dicke en Mette Winter maakten de doelpunten.

Ook de mannen van Hurley wonnen in het openingsweekend van de Hoofdklasse van SCHC (2-0) en de vrouwen van Hurley versloegen Huizen (1-0).

Zondag verder

De hockeyers van landskampioen Kampong beginnen het nieuwe seizoen zondag tegen Klein Zwitserland. Ook Bloemendaal, de nummer één van het reguliere seizoen van vorig jaar, komt in actie tegen Nijmegen. Verliezend finalist Rotterdam treft HDM.

De vrouwen van titelhouder Den Bosch hockeyen tegen HDM. Ook start Amsterdam het seizoen op bezoek bij Tilburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl