Teleurstelling bij spelers van HGC
NOS Sport

Hockeyers noodlijdend HGC degraderen voor het eerst uit hoofdklasse

De hockeyers van HGC zijn voor het eerst sinds de invoering van de hoofdklasse (in 1973) gedegradeerd. Na een 2-1 zege bij Hurley moesten shoot-outs de beslissing brengen vanwege de 4-3 thuisnederlaag van gisteren. Hurley won die shoot-outs voor eigen publiek met 4-2.

De beslissingswedstrijden voor een plek in de Tulp Hoofdklasse waren opzienbarend. In de eerste wedstrijd kwam Hurley op een 4-0 voorsprong. Thuisploeg HGC kwam terug tot 4-3, waardoor het vandaag, in de beslissende wedstrijd opnieuw spannend werd.

In Amstelveen leek het er lang op dat HGC het vege lijf op het nippertje zou gaan redden. Sam Figge en Seve van Ass, die gisteren ook al scoorden, brachten de ploeg op 2-0. Die uitslag zou voldoende zijn voor handhaving.

Met nog ruim vijf minuten op de klok maakte Deegan Huisman echter de 2-1, waarna shoot-outs voor de beslissing zorgden.

Turbulent seizoen

Het noodlijdende HGC kende een zeer turbulent seizoen. Eind januari communiceerde de club uit Wassenaar aan de leden dat het tophockey voor mannen op een lager pitje zou worden gezet. De club heeft door teruglopende ledenaantallen en vertrokken sponsors namelijk ernstige financiële problemen.

Daarnaast vielen de sportieve prestaties ook nog eens tegen. Eind maart nam HGC afscheid van trainer Bram Lomans.

Bekijk onderstaande reportage over HGC uit maart.

Hockeyers HGC verliezen 'Haagse titelstrijd', maar financiële zorgen zijn groter

Laren is ook gedegradeerd na de beslissende play-outwedstrijden. Na de 4-4 van zaterdag werd er vandaag met 5-4 verloren van SCHC, dat dus promoveert. De wedstrijden waren even spectaculair als doelpuntrijk. Laren kwam in het beslissende duel na een 4-1 achterstand nog terug tot 4-4, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Eerder werd al duidelijk dat Schaerweijde moet afdalen naar het tweede niveau. Amsterdam is na het degraderen van HGC de enige ploeg die nog nooit is gedegradeerd uit de hoofdklasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl