HGC-coach Bram Lomans met rechts van hem Sonja Thomann
NOS Sport

HGC neemt per direct afscheid van mannencoach Lomans

De Haagse hockeyclub HGC neemt per direct afscheid van mannencoach Bram Lomans en zijn assistent Sonja Thomann. Het bestuur heeft besloten tot een wisseling van de wacht en het seizoen met de voormalige Heren 1-spelers Floris van der Linden en David van Ass af te maken.

De toekomst van de mannenploeg is tamelijk ongewis. In januari communiceerde het bestuur aan de leden dat het tophockey voor mannen op een lager pitje wordt gezet. De club heeft door teruglopende ledenaantallen en vertrokken sponsors namelijk ernstige financiële problemen.

Lomans liet onlangs nog tegenover de NOS weten vertrouwen te hebben in de initiatieven van een flinke groep mensen met een HGC-hart, onder wie oud-international Marc Delissen, om tophockey te behouden. "We moeten dit jaar zo hoog mogelijk eindigen", sprak de voormalige strafcornerspecialist. "En dan staat er volgend jaar gewoon weer een leuk hoofdklasseteam."

Bekijk hieronder een reportage over de financiële zorgen bij HGC in aanloop naar het duel met Klein Zwitserland van vorige week.

Lot hockeymannen HGC ongewis door financiële zorgen: 'Wij horen er gewoon bij'

Dat zal dan dus niet onder leiding zijn van de oud-international zelf, die met zijn ploeg na vijftien wedstrijden op de negende plaats stond met dertien punten, zes meer dan nummer twaalf en hekkensluiter Laren.

'Ingrijpend besluit'

"Soms moeten er ingrijpende besluiten genomen worden in het belang van de toekomst", aldus een verklaring van bestuurslid tophockey Mark van Loon op de website van de club. "En natuurlijk doet het pijn om HGC'ers met een dergelijke staat van dienst deze mededeling te moeten doen. Ze hebben in een moeilijke periode moeten werken."

De nieuwe coaches Van der Linden en Van Ass, broer van aanvoerder Seve van Ass en zoon van vrouwenbondscoach Paul van Ass, zullen ook volgend seizoen voor de groep staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl