NOS Sport

Dimitrov door op US Open na vijfsetter tegen heethoofd Roebljov, ook Fritz kwartfinalist

Grigor Dimitrov heeft na een boeiende partij tegen Andrej Roebljov de kwartfinales op de US Open bereikt. De Bulgaar en de Rus maakten er een intense wedstrijd van waarin ze uiteindelijk vijf sets nodig hadden: 6-3, 7-6 (3), 1-6, 3-6, 6-3.

Dimitrov, de nummer negen van de wereldranglijst en Roebljov, de nummer zes, zijn buiten de baan goed bevriend. Op de baan was daar weinig van te merken: de tennissers gaven elkaar weinig lucht en probeerden elkaar constant af te troeven met harde slagen.

Woede-uitbarsting Roebljov

Al vroeg in de partij, na precies twintig minuten spelen, stond Roebljov schreeuwend en stampend op de baan. De Rus was slecht begonnen en keek al snel tegen een 1-4 achterstand in games aan. Hij staat erom bekend zijn hoofd wel eens te verliezen bij tegenslag en dat gebeurde ook in New York.

Dimitrov, die in de vorige ronde nog te sterk was voor Tallon Griekspoor, won mede door de frustratie bij zijn opponent de eerste twee sets en leek af te stevenen op een snelle overwinning.

Roebljov schreeuwt het uit van frustratie

Wonderwel herpakte Roebljov zich in de derde set, onder meer door zes aces te slaan en veel minder onnodige fouten te maken. In slechts 36 minuten besliste hij die set in zijn voordeel (6-1), om daarna in nóg minder tijd de vierde set te winnen (6-3 na 33 minuten).

Daardoor was een beslissende vijfde set nodig. De 33-jarige Dimitrov toonde zich daarin veel stabieler dan de 26-jarige Roebljov, die weer veel onnodige fouten begon te slaan. Na 3 uur en 40 minuten spelen verzilverde de Bulgaar zijn eerste matchpoint, waarmee hij in de kwartfinale staat.

Ook Fritz door

Gelijktijdig werd in het Louis Armstrong-stadion door Casper Ruud (ATP-8) en Taylor Fritz (ATP-12) gestreden om een plek in de kwartfinales. Hoewel de Noor Ruud de eerste set wist te winnen, herpakte de Amerikaan Fritz zich daarna voor eigen publiek: 3-6, 6-4, 6-3, 6-2.

Fritz behaalde daarmee voor de derde keer dit jaar een kwartfinale op een grand slam. Dat lukte hem eerder op de Australian Open en Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl