NOS Voetbal

Ten Hag na oorwassing tegen Liverpool: 'Ben geen Harry Potter'

Het zijn na de dikke thuisnederlaag tegen Liverpool weer zware tijden voor Erik ten Hag als trainer van Manchester United. De roemruchte club staat na drie competitieronden al op twee nederlagen. Ten Hag blijft zoals altijd koel.

"Wij maakten de fouten en zij waren meedogenloos in de afronding", vond Ten Hag na de 0-3 nederlaag tegen Liverpool, dat wordt geleid door Arne Slot. "De drie goals kwamen tot stand door fouten van ons. Maar het is duidelijk dat Liverpool vandaag verdiend heeft gewonnen."

De trainer toonde zich strijdbaar, zoals hij dat in dienst van United inmiddels vaker heeft gedaan. "Er zijn nog veel wedstrijden te spelen. Ik weet waar we aan het einde van het seizoen zullen staan. We spelen om prijzen, dat blijft overeind."

'Ben geen Harry Potter'

Na het zeer zwakke optreden van United-middenvelder Casemiro, die tegen Liverpool in de rust werd gewisseld, kreeg Ten Hag op de persconferentie de vraag of hij uitkijkt naar Manuel Ugarte, die onlangs door United van Paris Saint-Germain is overgenomen.

Ugarte speelt immers op dezelfde positie als Casemiro, maar het is onduidelijk wanneer de Uruguayaan speelklaar is. "Ik ben geen Harry Potter. Ugarte heeft nog niet gespeeld, hij zal ook een paar weken nodig hebben, en misschien wel een paar maanden, om van waarde voor ons te kunnen worden. En dat geldt voor meerdere spelers", aldus Ten Hag.

Arne Slot ontvangt de felicitaties van Erik ten Hag (rechts)

"Kijk bijvoorbeeld naar Zirkzee. Hij heeft de voorbije vier weken grote stappen gezet. Ik ben tevreden hoe hij vandaag heeft gespeeld. Dat had ik vier weken geleden niet verwacht."

Slot blij met arbeid

Liverpool-trainer Slot kreeg vanzelfsprekend veel lof over zich heen. "Hij is zo cool en kalm", waren de analisten van Sky Sports onder de indruk van het voorkomen van de in het Overijsselse Bergentheim geboren trainer. "Dat geldt zowel voor zijn interviews als het voetbal dat hij Liverpool laat spelen."

Slot was zelf vooral blij hoe zijn team zich zondagavond presenteerde op Old Trafford. "Ik denk dat het ontzettend belangrijk is om te winnen, maar de manier waarop we dat hebben gedaan spreekt nog meer tot de verbeelding", aldus Slot. "Dat helpt enorm. Het is ons heel vaak gelukt om de vrije middenvelder te vinden en van daaruit gevaarlijk te worden."

De trainer was ook blij met de arbeid die zijn ploeg in de wedstrijd had gestopt. "Ze moesten ongelofelijk veel lopen als de tegenpartij de bal had, omdat die heel veel kwaliteit heeft. Je weet dat ze elk moment kunnen scoren. Dan moet je bereid zijn om je medespeler te helpen. Dat we dat gedaan hebben, daar ben ik het meest tevreden over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl