Arne Slot knuffelt Noussair Mazraoui na afloop van het duel op Old Trafford

Slot is Ten Hag de baas: Liverpool wint ruim op Old Trafford

Trainer Arne Slot heeft zijn uitstekende seizoenstart met Liverpool omlijst met een 0-3 overwinning bij het Manchester United van Erik ten Hag. De Reds maakten er vooral na rust soms een voetbalshow van.

Liverpool deelt dankzij de zege de koppositie met regerend kampioen Manchester City na drie speelronden in de Premier League. Ten Hag zakt met United naar de veertiende plaats.

Bij Liverpool onderscheidde de Colombiaanse aanvaller Luis Díaz zich voor rust met twee fraai uitgespeelde goals, waarbij Mohamed Salah twee keer de aangever was. Het Egyptische clubicoon tekende in de tweede helft voor de 3-0.

Met vier oud-Ajacieden achterin (André Onana, Matthijs de Ligt, Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui) beleefde Manchester United overigens wel een goede start van de wedstrijd.

Onder aanvoering van spelmaker Bruno Fernandes zocht de thuisploeg driftig naar een goal, maar de Liverpool-defensie, met Virgil van Dijk in een hoofdrol, maakte een geconcentreerde indruk.

Ook Gravenberch sterk

Ook Ryan Gravenberch speelde scherp op het middenveld van Liverpool. De Oranje-international onderschepte in de 35ste minuut een pass van United-middenvelder Casemiro en leverde de bal in bij Salah. De Egyptenaar gaf Díaz vervolgens de 0-1 op een presenteerblaadje.

Ryan Gravenberch (rechts) in duel met Lisandro Martínez

Liverpool, dat na zeven minuten al een goal van Trent Alexander-Arnold zag worden afgekeurd, werd na de openingstreffer beter en beter. United werd daarentegen steeds onzekerder, met Casemiro als lichtend voorbeeld.

De Braziliaanse middenvelder stapelde fout op fout en leed ook bij de 0-2 balverlies. Díaz pikte de bal op, stuurde Salah naar voren en schoot na een heerlijke pass van de Egyptenaar raak.

In de tweede helft probeerde United een ommekeer te forceren. De matig spelende Casemiro werd door Ten Hag in de kleedkamer achtergelaten voor invaller Toby Collyer, maar de wisseling zorgde niet voor nieuw elan.

Sterker, Salah maakte Old Trafford al in de 56ste minuut definitief monddood door op aangeven van Dominik Szoboszlai 0-3 te scoren. Liverpool tikte United daarna een minuut of tien even helemaal zoek.

Rondo

Salah had een minuut na zijn goal ook 0-4 moeten maken, maar schoot over. Een rondo aan de rechterkant tussen onder anderen Salah, Gravenberch en Alexander-Arnold deed pijn aan de ogen van de gefrustreerd ogende Ten Hag aan de zijkant.

Joshua Zirkee, die een basisplaats had gekregen, had voor United nog de eretreffer kunnen maken. De aanvaller kopte echter hard tegen de vuisten van Liverpool-doelman Alisson Becker.

Bij Liverpool mocht Cody Gakpo na 66 minuten nog invallen voor Luis Díaz, die de Nederlander momenteel van een basisplaats afhoudt.