NOS Nieuws

Wekdienst 31/8: Ringweg Groningen open voor ommetje • Noorse prinses trouwt

Goedemorgen! Voetgangers kunnen vandaag een rondje lopen over de nieuwe ringweg rond Groningen, waaraan sinds 2018 is gewerkt. In Noorwegen is het veelbesproken huwelijkt tussen prinses Märthe-Louise en de zelfbenoemde sjamaan Durek Verrett.

Eerst het weer: in een groot deel van het land is er veel bewolking. Alleen in het noorden zijn er opklaringen en het koelt af naar 11 of 12 graden. Er trekken buien over de zuidelijke provincies en daarbij kan het onweren. In de ochtend is er nog veel bewolking en plaatselijk een bui. Daarna wordt het droog en breekt de zon door. Het warmt op naar 20 tot 26 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • In Groningen wordt de nieuwe ringweg geopend. Nog niet voor auto's, maar tussen 10.00 uur en 16.00 uur kan er gelopen worden over de snelweg tussen het Julianaplein en de Europaweg. Daarna is het zogeheten RingFestival in Martiniplaza. De weg gaat zondagavond om 20.00 uur open voor het verkeer.
  • Artistiek leider Ed Wubbe neemt na 30 jaar afscheid van het Scapino Ballet met de voorstelling Oscar, die vanaf vanavond twintig keer wordt gespeeld in Rotterdam en Amsterdam. Wubbe zal bij alle opvoeringen aanwezig zijn.
  • In Noorwegen wordt het huwelijk voltrokken van prinses Märthe-Louise, de zus van kroonprins Haakon, met haar Amerikaanse partner Durek Verett. Er is ophef over: Verett noemt zich sjamaan, staat naar eigen zeggen in contact met God en claimt dat hij kanker kan genezen.
  • Om 09.00 begint de kaartverkoop voor de twee concerten van Oasis in Dublin, via de Ierse website van Ticketmaster. En om 10.00 uur begint de run op de tickets voor hun optredens in het VK. De broers Gallagher treden, na een lange periode van ruzie, weer eens op.
  • Op de Paralympische Spelen komt Fleur Jong in actie. Eerst vanaf 11.15 uur bij het verspringen in de categorie T64 en later aan de start bij de 100 meter sprint. De wedstrijd is te volgen in de livestream op NOS.nl en en NOS Sport.
  • In de Eredivisie gaat het nog ongeslagen FC Groningen om 16.30 uur op bezoek bij Almere City FC. De andere wedstrijden zijn Fortuna Sittard - NEC (18.45 uur), sc Heerenveen - NAC Breda (20.00 uur) en Willem II - Sparta Rotterdam (21.00 uur).

Wat heb je gemist?

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft opgedragen X in het land te blokkeren. Een van de opperrechters van het land, Alexandre de Moraes, legde de maatregel op nadat X-baas Elon Musk weigerde om een juridische vertegenwoordiger aan te stellen.

Musk weigert al maandenlang het rechterlijke bevel op te volgen om op te treden tegen de verspreiding van haat en fake news. De Moraes wil dat hij een vertegenwoordiger aanstelt om X in Brazilië aansprakelijk te kunnen stellen.

Rechter Alexandre de Moraes

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Sanne van den Tempel heeft een restaurant in Nieuwegein, vlak bij de A2. Die is dit weekend nog steeds afgesloten tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen. Er zou bij Van den Tempel een groot gezelschap komen lunchen en dineren, maar vanwege de werkzaamheden durfden ze het niet aan:

Het restaurant van Sanne blijft leeg door werkzaamheden op de A2

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl