Arne Slot
NOS Voetbal

Slot en Ten Hag voor treffen tussen Engelse rivalen: 'Vergelijkbaar met Ajax-Feyenoord'

"Als je bij Liverpool werkt, dan weet je hoe belangrijk deze wedstrijd is. Het is vergelijkbaar met Ajax - Feyenoord", zegt Arne Slot voorafgaand aan het treffen tussen de historisch gezien succesvolste clubs van het Engelse voetbal.

Zondag gaat Slot met Liverpool op bezoek bij Manchester United, getraind door Erik ten Hag. De vergelijking met de Klassieker, die Slot met Feyenoord in de eredivisie twee keer verloor van Ten Hags Ajax, is dus makkelijk gemaakt. Maar in de Premier League is alles een maatje groter.

"Mensen vertellen me erover, maar dat is niet nodig. Als je voetbal volgt, weet je hoe groot deze wedstrijd is", zei Slot vrijdagmiddag op een persconferentie.

Arne Slot en Erik ten Hag in 2022 bij Ajax-Feyenoord

Ook voor Engelse journalisten is het iets bijzonders, een duel tussen twee Premier League-rivalen die beide geleid worden door een Nederlandse trainer.

Gevraagd naar zijn relatie met Ten Hag, omschrijft Slot die koeltjes als "goed". "Het is een normale relatie, zoals je die met andere trainers hebt. Nee, geen vrienden", stelt Slot. "Vrienden zijn is denk ik iets anders. Die zie je vaker, daarmee ga je uit eten. Zo vaak zien we elkaar niet."

De persconferentie op Old Trafford, zondag om 17.00 uur het strijdtoneel van de wedstrijd, ging over heel andere zaken. Waar Liverpool een relatief rustige transferzomer beleeft, kreeg Ten Hag vrijdagmiddag vooral vragen over lopende transferzaken.

Transferperikelen

Enkele uren voor de deadline - de transferwindow in Engeland sluit om middernacht - lijkt er nog veel te kunnen veranderen in de selectie van Ten Hag.

Toch vond ook hij tijd voor wat woorden over de wedstrijd, tussen het bespreken van Scott McTominay (onderweg naar Napoli), Jadon Sancho (gewild door Juventus en Chelsea) en Manuel Ugarte (komt mogelijk over van Paris Saint-Germain) door.

Erik ten Hag met Joshua Zirkzee, een van de zomeraankopen van Manchester United

"Als Liverpool op bezoek komt, is er altijd opwinding. We kijken ernaar uit om tegen ze te spelen." Ten Hag wijst op de verschillen tussen beide ploegen: "Liverpool zit in een heel andere fase. Zij hebben een ervaren team met spelers die al lang samen spelen, wij zijn nog aan het bouwen."

Andere erfenis

"Liverpool heeft een volwassen en ingespeelde ploeg. Dat heeft Arne Slot geërfd. Het is de afgelopen jaren opgebouwd. Maar toch heeft hij nu ook al zijn stempel op de ploeg gedrukt", aldus Ten Hag. "Ik heb een geschiedenis van zes jaar zonder trofeeën geërfd. We bevinden ons nog steeds in een transitie."

Maar uiteraard ziet hij kansen voor Manchester United: "We kunnen elke wedstrijd winnen. Vorig jaar hebben we Liverpool ook verslagen", wijst hij op de FA Cup, waarin Manchester United Liverpool uitschakelde en later ook de finale won van Manchester City.

Ook Slot zegt dat Liverpool er helemaal klaar voor is: "Veel van deze spelers hebben daar eerder gespeeld, dus ik denk niet dat ik ze hoef voor te bereiden op de 75.000 toeschouwers. Ze zijn daaraan gewend. Ik heb ze zo goed mogelijk voorbereid op wat ze kunnen verwachten, omdat United naar mijn mening een beetje anders speelt dan de afgelopen twee seizoenen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl