Arne Slot

Liverpool wint bij thuisdebuut Slot, coach wordt nu al luid toegezongen

Arne Slot heeft ook zijn tweede Premier League-duel als coach van Liverpool gewonnen. Bij zijn officiële thuisdebuut versloegen de 'Reds' Brentford met 2-0 op Anfield.

Ook koploper en regerend kampioen Manchester City, Brighton & Hove Albion en Arsenal hebben de maximale score na twee wedstrijden. Liverpool en Arsenal kregen als enige teams nog geen goals tegen.

Stand Premier League

Slot koos tegen Brentford voor dezelfde formatie als die waarmee hij vorige week tegen Ipswich Town aan de succesvolle tweede helft begon. Dat wil zeggen met Ibrahima Konaté ten koste van Jarell Quansah in het centrum van de verdediging.

In een controlerende rol op het middenveld kreeg Ryan Gravenberch opnieuw een basisplaats van Slot en uiteraard stond ook aanvoerder Virgil van Dijk aan de aftrap. Cody Gakpo moest opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank.

De grote concurrent van Gakpo op de linksbuitenpositie, Luis Díaz, vond al in de 13de minuut het net. De Colombiaan schoot de bal snoeihard in de hoek. De thuisploeg was veel beter en kreeg nog flink wat kansen, maar Brentford-doelman Mark Flekken lag vaak uitstekend in de weg.

Luis Díaz viert zijn goal

Evenals vorige week bij Ipswich Town was de tweede helft van Liverpool beter dan de eerste. De bezoekers waren slechts af en toe gevaarlijk en na rust besliste Mohamed Salah de wedstrijd met een leep wippertje.

Gakpo viel in de 72ste minuut in en de Eindhovenaar maakte er nog bijna 3-0 van. Zijn van richting veranderde schot eindigde op de lat.

Voor de van Liverpool overgekomen Sepp van den Berg zat er geen invalbeurt in bij Brentford. De verdediger, voor wie ook PSV belangstelling had, bleef op de bank. Gravenberch werd in blessuretijd vervangen.

Met zes punten uit twee wedstrijden kan Slot voorlopig niet stuk bij Liverpool. Meermalen galmde zijn naam in de slotfase van de tribunes op Anfield.