Reijnders haalt hard uit maar raakt de lat

Milan zet valse start voort met nederlaag tegen gepromoveerd Parma, Inter wint wel

AC Milan heeft op zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de Italiaanse competitie. Nadat het in de eerste speelronde ternauwernood gelijkspeelde tegen Torino (2-2), verloor het in speelronde 2 op bezoek bij het gepromoveerde Parma (2-1).

Vooral de manier waarop zal tot zorgen leiden in Milaan. Parma kwam al na twee minuten op voorsprong via de Roemeen Dennis Man en was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Parma had misschien nog wel vaker kunnen scoren.

Milan beleeft met één punt uit de eerste twee wedstrijden de slechtste start van een Serie A-seizoen sinds 2011/12, toen het onder Massimiliano Allegri dezelfde cijfers noteerde.

Reijnders

Oranje-international Tijjani Reijnders kon, net als vorig seizoen, op een basisplaats rekenen en maakte de wedstrijd vol. Zijn belangrijkste wapenfeit was een hard schot vlak na rust dat op de lat belandde.

Reijnders ligt verslagen op de grond

Niet lang na het schot van Reijnders kwam Milan alsnog op gelijke hoogte. Christian Pulisic kon op een leeg doel binnentikken na goed voorbereidend werk van sterspeler Rafael Leao.

Toch kregen Reijnders en de zijnen alsnog het deksel op de neus: een klein kwartier voor tijd schoot Matteo Cancielleri raak op aangeven van voormalig FC Utrecht-speler Pontus Almqvist. Parma hield de voorsprong vast, waarmee het Milan met een flinke kater de kleedkamer in stuurde.

Inter wint wel

Inter, dat vorige week ook gelijkspeelde (tegen Genua), won op halve kracht van het zwakke Lecce: 2-0. Matteo Darmian kopte na vijf minuten al raak en halverwege de tweede helft verzilverde Hakan Calhanoglu een penalty nadat Marcus Thuram was gevloerd.