NOS Voetbal

Reijnders vond Oranje niet angstig tegen Fransen: 'Maar we moesten wel oppassen'

Reijnders kan leven met punt: 'Die Fransen speelden ook niet slecht'

Dat ene punt tegen Frankrijk was natuurlijk meer dan welkom. Maar baalden de spelers van het Nederlands elftal stiekem van het feit dat ze aanvallend niet iets meer hebben afdwongen?

Tijjani Reijnders, die naast Jerdy Schouten voor de verdediging speelde, had toch wel vrede met het verloop van de avond. "We moeten wel tevreden zijn met dit punt. We creëerden zo nu en dan wel ruimtes, maar het mocht niet zo zijn."

In de tweede helft was Frankrijk een tijdlang heel dreigend en leek een tegengoal voor Oranje een kwestie van tijd. "We merkten toen wel dat we echt terug werden gedrukt. Misschien begin de vermoeidheid ook een rol te spelen, want we hebben veel moeten lopen."

Lopen deed ook Reijnders, vaak in het kielzog van de slim bewegende Antoine Griezmann. De aanvallende middenvelder kwam vooral in de eerste helft vaak vrij op levensgevaarlijke plekken.

Communiceren over Griezmann

Reijnders had de complexe taak Griezmann in de gaten te houden. "Hij zwerft heel veel en ik kan als linkermiddenvelder niet steeds helemaal naar de rechterkant meegaan. Dat was een kwestie van communiceren met Jerdy Schouten en Stefan de Vrij. Maar het blijft gewoon een hele slimme speler."

Uiteindelijk werden de Fransen (met enig geluk) net in toom gehouden. Oranje durfde in de slotfase niet in de aanval te gaan. Reijnders kan ermee leven. "We hadden geen angst, maar moesten wel oppassen. Uiteindelijk hebben we wel een punt over de streep getrokken. Ook dat is waardevol in deze fase."

Jerdy Schouten vertelde dat Oranje in de rust besloot verder in te zakken. Hij zag die keuze niet geweldig uitpakken:

Schouten tevreden met punt, maar: 'Inzakken pakte niet goed uit'

Ook aanvoerder Virgil van Dijk was na afloop best te spreken over het spel tegen Frankrijk. "Dat we het bij fases wel moeilijk hadden, is ook niet zo gek als je tegen deze tegenstander speelt. Vooral de bereidheid en vechtlust die we toonden, waren heel goed om te zien. Dat vechten samen gaf vertrouwen."

Laat in de wedstrijd lagen er volgens Van Dijk mogelijkheden. "Op het einde vielen er wat meer ruimtes en werd er veel gewisseld. Dan wil je ze pijn doen op de counter. Maar uiteindelijk hebben we niet verloren en alles nog in eigen handen."

Keeper Bart Verbruggen was met een aantal knappe reddingen belangrijk voor Oranje. "Ik denk dat het in de eerste helft tamelijk gelijk op ging, maar dat we in de tweede helft vooral moesten verdedigen. Toch vond ik dat we goed stonden en het heel solide aanvoelde. We wonnen veel kopduels en haalden er veel voorzetten uit."

Geeft de 0-0 hem het gevoel dat Nederland met de besten mee kan? "Je zou tegen het einde wat meer in de aanval hebben gewild, maar dit is een prima resultaat. We kunnen ons absoluut meten met de top."

Bekijk hieronder de reacties van Bart Verbruggen, Memphis Depay, Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl