NOS SportAangepast

3x3-basketbalsters na tweede zege als groepswinnaar door naar kwartfinales EK

3x3 Basketbalsters boeken knappe zege op Hongarije

De Nederlandse 3x3-basketbalsters zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van de EK in Wenen. Ze boekten in de poulefase twee zeges en wonnen daarmee hun poule, met daarin verder Letland en Hongarije.

Na de 19-13 overwinning op Letland, won Nederland later op vrijdag ook van Hongarije (16-12).

In de kwartfinale treffen de Nederlandse vrouwen Duitsland. Die wedstrijd wordt zaterdagavond om 19.50 uur gespeeld.

De mannen wonnen eerder vandaag hun eerste EK-duel van Azerbeidzjan met 21-9 en waren al voor hun tweede wedstrijd zeker van de knock-outfase van het toernooi. Later wonnen zij ook hun tweede wedstrijd van Oostenrijk.

Geen Spelen

De Nederlandse vrouwen, die tweede staan op de wereldranglijst, misten de Olympische Spelen van Parijs na een teleurstellende kwalificatiecampagne, terwijl de mannen verrassend goud behaalden.

Toch gelden de vrouwen als favoriet bij de EK in Oostenrijk, waar ze titelverdediger zijn. Een belangrijke speler keerde terug in de selectie: Kiki Fleuren, die na bijna een jaar blessureleed weer fit is.

Gemiste vrije worpen

In de wedstrijd tegen Letland wist Nederland al snel een voorsprong op te bouwen. Oranje had de partij zelfs voor het eindsignaal kunnen beslissen, maar miste een aantal vrije worpen. Janice Boonstra speelde sterk en scoorde enkele fraaie tweepunters, wat uiteindelijk genoeg was voor een solide overwinning.

Het duel met de Hongaarse basketbalsters verliep moeizamer. Na een vliegende start van Oranje, waarin Nederland uitliep, ging het plots ook bij de Hongaren lopen, die in de beginfase het vizier nog niet op scherp hadden staan.

Nederland zag Hongarije zelfs op gelijke hoogte komen, maar schakelde vervolgens weer een tandje bij en kon zo alsnog redelijk eenvoudig de zege binnenslepen.

3x3 basketbalsters overtuigend langs Letland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl