Een deel van de A2 is afgesloten
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Stoplichten langer op rood om nieuwe verkeerschaos in Nieuwegein te voorkomen

Matrixborden, verkeersregelaars en stoplichten die langer op rood staan moeten voorkomen dat dit weekend opnieuw een verkeerschaos ontstaat in en rond Nieuwegein.

Door werkzaamheden op de A2 in de richting van Den Bosch is de snelweg meerdere weekenden afgesloten tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen. Dat zorgde afgelopen vrijdag meteen voor problemen.

Het verkeer stond bij Nieuwegein, Houten en IJsselstein muurvast en pas rond 23.00 uur 's avonds kwam er weer wat beweging in. Sommige mensen stonden in Nieuwegein tot wel vijf uur nagenoeg stil. Omwonenden stelden hun toiletten beschikbaar en gaven automobilisten zelfs te eten en te drinken. Ook de gemeente schoot bestuurders te hulp.

Burgemeester Marijke van Beukering van Nieuwegein zei eerder geschrokken te zijn van de verkeersdrukte. Ze wil dat de afsluiting dit weekend anders verloopt. De gemeente ging daarom vandaag met Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio Utrecht in gesprek om maatregelen te nemen.

Monitoren

Matrixborden moeten voorkomen dat automobilisten afslaan bij Nieuwegein omdat die route korter zou zijn. Mochten bestuurders dat alsnog doen, dan staan ze langer stil voor stoplichten. Hierdoor kan de stad het verkeer beter verwerken.

Op drukke punten in de stad worden verkeersregelaars ingezet. Een team van de gemeente Nieuwegein en Rijkswaterstaat gaat de komende weekenden de drukte monitoren. Die informatie wordt doorgegeven aan navigatiediensten. Daarnaast worden wegen afgezet.

Burgemeester Van Beukering zegt tegen RTV Utrecht tevreden te zijn met de maatregelen: "Ik denk en ik hoop dat er goede afspraken zijn gemaakt."

Toch roept ze mensen op snelwegen rondom Nieuwegein de komende weekenden te mijden, of het openbaar vervoer te nemen. "Het blijft gewoon een hele drukke verkeersader die eruit ligt, de A2."

Advertentie via Ster.nl