Francesco Bagnaia viert zijn GP-zege met zijn team

Bagnaia nieuwe leider MotoGP na zege in Oostenrijk; Veijer vijfde in Moto3

MotoGP-coureur Francesco Bagnaia is winnaar geworden van de Grote Prijs van Oostenrijk. De Italiaan reed nagenoeg de gehele race aan kop in Spielberg en bleef zijn grote rivaal Jorge Martín (Ducati) 3,232 voor.

Bagnaia won zaterdag al de sprintrace, voor Martín, en kwam daardoor met 250 punten naast de Spanjaard in de WK-stand. Dankzij zijn overwinning van zondag staat hij vijf punten voor.

Martín vertrok vanaf poleposition, maar Bagnaia passeerde hem net als zaterdag al snel. Ze reden vlot weg bij de rest, maar de Spanjaard moest halverwege de wedstrijd de wereldkampioen laten gaan.

Hoewel het gat nooit meer dan enkele seconden was, reed Bagnaia onbedreigd naar zijn zesde overwinning van 2024.

Veijer vijfde in Moto3

Collin Veijer is bij de Moto3-race in Oostenrijk op de vijfde plaats geëindigd. De 19-jarige Staphorster lag een tijdje aan kop, maar moest de zege laten aan WK-leider David Alonso uit Colombia.

Collin Veijer

Iván Ortolá, tweede in de WK-stand, zou van poleposition starten, maar de Spanjaard had kort voor de start problemen met zijn motor en moest in de pitstraat aan de race beginnen.

Veijer vertrok van de derde plek en vond na een matige start de aansluiting met de kopgroep. Met nog tien ronden te gaan, nam Veijer de eerste plek over van Daniel Holgado.