NOS SportAangepast

Verloren race Moto3-coureur Veijer na val, zakt naar vierde plaats WK-stand

Voor Collin Veijer is de Grote Prijs van Duitsland teleurstellend verlopen. De 19-jarige Moto3-coureur startte op de Sachsenring vanaf poleposition, maar was na een vroege valpartij kansloos en werd negentiende.

In het klassement zakte hij daardoor van de tweede naar de vierde plaats. De Colombiaanse WK-leider David Alonso won de race.

Collin Veijer in actie in Duitsland

Veijer lag na zijn tweede plaats van vorige week in Assen drie dagen ziek op bed en gaf voor de race al aan fysiek nog altijd niet in orde te zijn. Desondanks was hij zaterdag de beste in de kwalificatie.

Een dag later ging het na een goede start in de tweede ronde mis; net als vorig jaar in Duitsland gleed hij in leidende positie onderuit. Daarna had Veijer het moeilijk om zich naar voren te werken. De eerste vijftien coureurs krijgen WK-punten, al snel werd duidelijk dat Veijer daar geen aanspraak op kon maken.

Alonso wint

Vooraan het veld probeerde Alonso in de laatste rondes de Japanner Taiyo Furusato van diens eerste GP-zege af te houden. Dat lukte, zij het door een stuurfoutje in de laatste ronde van Furusato. Daardoor kon Alonso uiteindelijk onbedreigd naar zijn zesde zege van het seizoen rijden.

De Spanjaard Iván Ortolá eindigde in Duitsland als derde en zijn landgenoot Daniel Holgado werd zevende. De twee staken daarmee Veijer voorbij in de WK-stand. Er staan dit seizoen nog elf races op het programma.

Bagnaia profiteert van val Martín

Francesco Bagnaia boekte zijn vierde zege op rij in de MotoGP. Jorge Martín was hard op weg naar de zege, maar ging twee ronden voor het eind onderuit en stond daarmee de leiding in het WK af aan de Italiaanse titelhouder.

Martín had zaterdag op de Sachsenring de sprintrace gewonnen en was van pole goed weg. Hij moest na drie ronden even de leiding afstaan aan Bagnaia, maar sloeg al snel weer terug en sloeg een gaatje.

Bagnaia kwam iets dichterbij, maar kwam niet op Martíns achterwiel. De race leek beslist, totdat Martín onderuit schoof. Marc Márquez passeerde in de slotfase zijn broer Álex, die met plaats drie wel zijn eerste podium van het jaar pakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl