Femke Bol won tijdens de gemengde estafette goud.
NOS Nieuws

Wekdienst 10/8: Weer kans op gouden medailles • Protest in VK tegen extreemrechts en racisme

Goedemorgen! Vandaag zijn er weer meerdere kansen op medailles op de Olympische Spelen in Parijs onder meer bij de 4x400 meter estafette bij de vrouwen en bij de mannen in breaking. In het Verenigd Koninkrijk is opgeroepen te demonstreren tegen extreemrechts en racisme.

Eerst het weer: in de ochtend nog wat kans op mist, daarna wordt het zomers. Volop zon en een matige zuidwestenwind bij 20 tot 26 graden. Morgen blijft het ongeveer hetzelfde, maar ná het weekend lopen de temperaturen verder op tot ruim boven de dertig graden.

Weerkaart 10 augustus

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Op de Olympische Spelen kunnen we weer veel oranje zien: de Nederlandse vrouwen, met onder anderen Femke Bol en Lieke Klaver, staan in de finale van 4x400 meter estafette, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud rennen in de marathon door Parijs heen en de debuterende sport, breaking, gaat morgen voor de mannen van start. Menno van Gorp en Lee-Lou Demierre hopen de finale, die op dezelfde dag plaatsvindt, te bereiken. De Spelen zijn onder meer te volgen via NOS.nl en in de NOS-app.
  • In het Verenigd Koninkrijk is opgeroepen om te demonstreren tegen extreemrechts en racisme, na de rellen van de afgelopen week. Daarbij werden moskeeën en opvangplaatsen voor asielzoekers aangevallen.
  • In Den Haag wordt er actie gevoerd door bewoners van verschillende asielzoekerscentra voor een nieuw kinderpardon. De roep om een nieuw kinderpardon komt onder meer door het nieuws dat de 11-jarige in Nederland geboren Mikael uit Nederland gezet moet worden. Hij moet met zijn moeder naar Armenië gaan. Eerder deze week werd er ook al gedemonstreerd tegen de uitzetting. Er wordt gehoopt dat de minister van Asiel en Migratie, Marjolein Faber, er iets tegen kan doen. Maar die zegt dat niet te kunnen.

Dit is er vannacht gebeurd:

Rusland meldt extra maatregelen te hebben genomen in drie grensregio's om verdere Oekraïense aanvallen te voorkomen. De afgelopen dagen zijn met name in de regio Koersk meerdere Oekraïense aanvallen geweest.

De regio Koersk, ten noordoosten van Oekraïne, werd deze week binnengevallen door Oekraïense militairen. Gisteren werd een militair vliegveld in de regio aangevallen met drones.

Rusland heeft reservisten opgeroepen om in de Koersk-regio weerstand te kunnen bieden tegen de aanvallen die daar worden uitgevoerd. Ook worden er raket-lanceringssystemen naartoe gestuurd.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Vijftig jongeren uit acht Europese landen komen een week lang samen. Er wordt niet gefocust op therapie of minder stotteren, maar juist op spreken. De week bestaat uit verschillende workshops die uitdagen tot het durven spreken in het openbaar.

Verslaggever Edwin van den Berg ging langs bij het stotterkamp:

Stotteraars uit verschillende landen samen op kamp: 'Verbindende factor'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl