Siffan Hassan
NOS Nieuws

Wekdienst 5/8: Sifan Hassan loopt finale 5000 meter • Nieuwe besmettingscijfers blauwtong

Goedemorgen! Vandaag zijn er opnieuw medaillekansen voor Nederland op de Spelen. En vrienden, familie en belangstellenden nemen afscheid van de overleden Jacques d'Ancona.

Het weer: Vandaag wat wolken en veel zon. Het blijft droog en wordt 23 tot 26 graden.

Weer 5.8

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Sifan Hassan loopt op de Olympische Spelen in Parijs om 21.15 uur de finale op de 5000 meter. In 2021 werd ze al eens olympisch kampioen op die afstand. Later dit toernooi komt ze ook in actie op de 10.000 meter en de marathon. Ook bij veel andere sporten komen vandaag Nederlanders in actie. Zo zijn er medaillekansen bij het baanwielrennen en de triatlon.
  • Vrienden, familie en belangstellenden nemen afscheid van Jacques d'Ancona tijdens een afscheidsbijeenkomst in Martiniplaza in Groningen, waarvoor honderden mensen zich hebben aangemeld. D'Ancona overleed onlangs op 86-jarige leeftijd.
  • PostNL komt met kwartaalcijfers. Het bedrijf merkt dat mensen steeds minder brieven sturen. In mei werd daarom voor de tweede keer dit jaar de prijs van postzegels verhoogd.

Dit is er vannacht gebeurd:

Het West-Afrikaanse land Mali verbreekt per direct de diplomatieke banden met Oekraïne. Aanleiding zijn uitspraken van de Oekraïense militaire inlichtingendienst over recente gevechten in het land. Een woordvoerder zei dat Malinese rebellen "de benodigde informatie" kregen om "een succesvolle militaire operatie tegen Russische oorlogsmisdadigers uit te voeren".

Bij de gevechten zouden tientallen Malinese soldaten en Russische huurlingen zijn omgekomen die aan de kant van het regeringsleger vechten. Volgens Mali betekenen de uitspraken dat Oekraïne erbij betrokken was.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Toch nog even terugkijken, de bizarre 100 meter sprint van gisteravond: er was een fotofinish voor nodig om te zien of de Amerikaan Noah Lyles of de Jamaicaan Kishane Thompson vijf duizendsten sneller was.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl