Uitzinnige Vitesse-fan na het goede nieuws
NOS Voetbal

Vitesse behoudt proflicentie en begint volgende week aan seizoen in eerste divisie

Vitesse behoudt zijn proflicentie. Dat laat de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB weten.

Eind juni nam de KNVB Vitesse de proflicentie af omdat de club niet voldeed aan meerdere eisen van de voetbalbond. Zo ontbrak er een bankrekening, wilde de accountant geen handtekening zetten onder de jaarrekening en was er geen sluitende begroting. De Arnhemse club ging in beroep tegen die uitspraak en kreeg uitstel van de KNVB om orde op zaken te stellen. Dat is nu dus gelukt.

Lange tijd leek Vitesse de begroting te willen dichten met geld van Guus Franke. Maar de Gelderse ondernemer wilde zijn geld alleen beschikbaar stellen als hij door de licentiecommissie van de KNVB was goedgekeurd als nieuwe eigenaar. Dat was woensdag, ten tijde van de deadline voor de Arnhemse club, nog niet het geval.

  • ANP
    Vitesse-fans wachten in spanning op goed nieuws
  • ANP
    feestvierende Vitesse-supporters

Daarop werd besloten om een begroting met 'Plan B' in te dienen. Daarin stonden businessclubleden en zakenmensen garant voor het tekort op de begroting.

Nieuwe kink in de kabel

Donderdag zou de KNVB al een besluit nemen over de toekomst van Vitesse, maar de bond liet weten nog vragen te hebben over de invloed van de Amerikaan Coley Parry binnen de Arnhemse club. Er was dus een nieuwe kink in de kabel.

Vitesse heeft bij Parry namelijk nog een schuld van ruim 14 miljoen euro. Parry liet vrijdagavond weten die schuld niet te innen komend jaar, waardoor de licentie voor het komende seizoen veilig werd gesteld.

Volgende week, op 9 augustus, kunnen de Arnhemmers dus gewoon tegen Telstar in actie komen tijdens de eerste wedstijd in de eerste divisie.

Vreugde bij Reijntjes

Edwin Reijntjes, algemeen directeur van Vitesse, kan zijn geluk niet op. "Hier spreekt een opgelucht man, iedereen is zeer opgelucht. Deze rollercoaster duurt al twee jaar. Het is een enorme klus geweest waar we met zijn allen aan gewerkt hebben. We zijn ontzettend blij."

Toch wordt het nog even aanpoten voor de club om alles in gereedheid te brengen voor de eerste competitiewedstrijd. "Normaal hebben we drie maanden om alles voor te bereiden en we hebben al wel wat voorbereidingen kunnen doen, deels geïmproviseerd. Je kunt natuurlijk niet allerlei dingen in gang zetten als de mogelijkheid er is dat de club failliet gaat."

"We hebben helaas veel mensen verloren in de reorganisatie, maar het team dat er nog zit heeft gezorgd dat er iets staat waardoor we in een normaal shirt en op gemaaid gras in het GelreDome kunnen spelen."

"Vanaf nu kunnen we ons vooral op voetbal richten, want we kunnen gewoon een heel seizoen gaan voetballen."

Fans gingen uit hun dak na het horen van het nieuws:

Uitzinnige Vitesse-supporters op de Korenmarkt in Arnhem

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl