Kylian Mbappe
NOS Voetbal

Mbappé wil grootaandeelhouder worden van Franse voetbalclub SM Caen

Kylian Mbappé wil grootaandeelhouder worden van voetbalclub SM Caen, dat uitkomt op het tweede niveau in Frankrijk. Volgens diverse Franse media zou er twintig miljoen euro gemoeid zijn met de deal.

Voor dat bedrag zou Mbappé tachtig procent van de aandelen in bezit krijgen. De overige twintig procent van de aandelen blijven dan in handen van de voorzitter van de raad van commissarissen, filmproducent Pierre-Antoine Capton.

Het zou gaan om een individueel project van de 25-jarige Mbappé, die een uitdaging ziet in het mede-eigenaarschap van de voetbalclub. Hij zou ook bereid zijn de schulden van Caen af te betalen.

Caen eindigde het vorige seizoen op de zesde plaats in de Ligue 2. In het seizoen 2018-2019 kwam de club uit het westen van Frankrijk voor het laatst uit in de Ligue 1.

Jeugdopleiding

Mbappé was als tiener dicht bij een transfer naar de jeugdopleiding van Caen, maar ging uiteindelijk in de academie van AS Monaco voetballen. In 2017 vertrok Mbappé op achttienjarige leeftijd naar Paris Saint-Germain.

Hij voetbalde tot dit seizoen in de Franse hoofdstad. In juni tekende hij een vijfjarig contract bij Real Madrid, de club waar hij van jongs af aan droomde te voetballen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl