Kylian Mbappé tijdens zijn presentatie als speler van Real Madrid
NOS Voetbal

Mbappé officieel gepresenteerd bij Real Madrid voor ruim 80.000 fans

Real Madrid heeft Kylian Mbappé officieel gepresenteerd. Onder luid applaus kwam de 25-jarige aanvaller in het nieuwe thuistenue met rugnummer 9 het veld op.

Ruim 80.000 mensen waren in het uitverkochte Estadio Santiago Bernabéu aanwezig om de presentatie bij te wonen. De animo was groot: naar verluidt hadden in totaal 100.000 mensen zich aangemeld.

Enkele uren voordat het Bernabéu de deuren opende, stonden er al lange rijen bij het stadion. De verkoop van shirts met de naam van Mbappé achterop, à 190 euro per stuk, ging door het dak. Het was het enige shirt dat fans op de dag van de presentatie konden kopen in de officiële fanshop.

Medische keuring

Eerder op de dag rondde Mbappé zijn medische keuring - ondanks een gebroken neus - met succes af. Hij poseerde samen met clubvoorzitter Florentino Pérez voor de vijftien Europa Cup I/Champions League-bekers die de club in totaal heeft gewonnen, alvorens zijn contract officieel te ondertekenen.

80.000 fans aanwezig bij officiële presentatie Mbappé als speler van Real Madrid

"Welkom bij deze historische gebeurtenis", begon voorzitter Pérez de inleidende speech. "Welkom in Madrid, Kylian. Welkom thuis." Na een knuffel van clublegende Zinedine Zidane liep Mbappé over een blauwe loper naar het podium op het midden van het veld.

Droom vervullen

"Dit is een ongelooflijke dag voor mij. Ik droomde als kind al om voor Real Madrid te spelen. Deze dag zit nu al in mijn hart", vertelde Mbappé tijdens zijn speech.

"Ik ben trots om mijn droom te vervullen en speler te zijn van de beste club in de geschiedenis van het voetbal. Ik blijf niet al te lang praten, want dan moet ik huilen."

De presentatie van Mbappé deed denken aan die van Cristiano Ronaldo, vijftien jaar geleden. De destijds 24-jarige Portugees kwam over voor een toenmalig recordbedrag van 94 miljoen euro en voetbalde toen ook met rugnummer 9.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl