ANP
NOS Nieuws

Zomercarnaval grotendeels rustig verlopen, wel verschillende vechtpartijen

Op het Zomercarnaval in Rotterdam zijn gisteren negen mensen aangehouden, meldt de politie in een verklaring. Twee mannen zijn opgepakt voor vuurwapenbezit. De meeste arrestaties waren voor openlijk geweld, het negeren van een bevel of openbare dronkenschap.

Overdag waren er een paar kleine vechtpartijen, bij een daarvan heeft de politie een taser gebruikt. Twee mannen werden opgepakt.

In de avond brak er grote vechtpartij uit op de Coolsingel in het centrum van de stad, waarbij zo'n vijftig mensen waren betrokken. Een man werd daar mishandeld, hij raakte volgens de regionale omroep Rijnmond zwaar gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar agenten hebben bij de vechtpartij niemand gearresteerd.

Messen en pepperspray

Vorig jaar eindigde het Zomercarnaval met eerdere geweldsincidenten, waaronder twee schietpartijen. Naar aanleiding van die incidenten werd de handhaving rondom het festival dit jaar aangescherpt. Bezoekers werden preventief gefouilleerd en er waren geen evenementen in de avond.

De politie heeft zo'n 450 mensen gecontroleerd. Bij een 20-jarige man uit Amsterdam werd een vuurwapen gevonden, de man is opgepakt. Agenten vonden verder acht messen en een busje pepperspray, die zijn allemaal in beslag genomen.

's Avonds betrapte de politie ook nog een 26-jarige Rotterdammer op het hebben van een vuurwapen. Ook hij is aangehouden. Ondanks de incidenten zegt de politie dat de sfeer vooral feestelijk en gemoedelijk was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl