NOS Voetbal

Nieuwe trainer Priske kijkt ogen uit op open dag Feyenoord: 'Niet normaal'

Hard werken. Het zijn niet alleen woorden die onlosmakelijk verbonden zijn met Feyenoord, het was ook de rode draad in het verhaal dat de nieuwe trainer Brian Priske afstak op de open dag van de Rotterdamse club.

"Ik was niet het grootste talent als voetballer en trainer, dus ik moet hard werken. Elke dag", zei de Deen op de open dag, die door de club inmiddels is omgedoopt tot festival.

De 47-jarige trainer lijkt precies te zeggen wat de supporters willen horen, maar is ook echt van plan om daden bij zijn woorden te voegen. Hoewel Priske keurig antwoord geeft in het Nederlands, wil hij de komende maanden de taal beter onder de knie krijgen.

De coach zei het belangrijk te vinden om zich aan te passen aan het land waar hij woont. "Ook wil ik aan de supporters laten zien dat ik mijn best doe voor de club."

Naast Priske de nieuwe aanwinsten Chris-Kévin Nadje, Anis Hadj Moussa, Gijs Smal, en Julián Carranza

Priske zei tevreden te zijn over de Feyenoord-selectie, maar bevestigde dat er de komende weken nog een boel gaat veranderen. In de voorbereiding heeft hij jonge jongens een kans gegeven, de komende weken gaat hij bouwen aan een team.

De spelers die EK-verplichtingen hadden, zijn aan het instromen. Priske heeft nog een kleine twee weken voor zijn eerste officiële wedstrijd. Op 4 augustus wacht PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In zijn eerste wedstrijd kan de Deen dus gelijk een prijs pakken.

'Niet normaal'

Het spelen van officiële wedstrijden is iets waar de trainer niet op kan wachten. Mede vanwege de supporters. Priske heeft namelijk nu al gemerkt hoe de club leeft. "Zoveel mensen die naar de open dag gaan. Niet normaal."

Fans van Feyenoord lopen warm voor nieuw seizoen op open dag

Dat Priske nu al een aardig woordje Nederlands spreekt, komt doordat hij als voetballer speelde bij KRC Genk en Club Brugge en als trainer werkzaam was bij Royal Antwerp.

En hoewel zijn zoon August bij FC Eindhoven en in de jeugd van PSV heeft gespeeld, is dit voor Priske zijn eerste echte Nederlandse avontuur.

De eerste weken bij Feyenoord zijn hem in ieder geval goed bevallen. "Ik voel mij thuis. Er zijn veel vriendelijke mensen bij de club." Ook loofde Priske de structuur van bovenaf bij de club. "Dat maakt het een stuk makkelijker voor mij."

De nieuwe coach ontkwam niet aan een vergelijking met zijn succesvolle voorganger Arne Slot, over wie hij goede verhalen heeft gehoord. "Ik ken hem niet."

Als er toch vergeleken moet worden, dan lijkt het erop dat beide trainers oog hebben voor de mens achter de speler. Dat heeft Priske bij eerdere clubs al laten zien en nu benoemde hij het zelf ook. "Ik houd van mensen en voetbal is een spel van mensen. Iedereen moet zich goed voelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl