Carlos Forbs
NOS Voetbal

Ajax sluit voorbereiding af met zege op Conference League-winnaar Olympiakos

Is Ajax klaar voor de confrontatie met Vojvodina Novi Sad in de tweede voorronde van de Europa League? Dat is de vraag en een antwoord valt nog niet te geven.

Zes dagen voor de heenwedstrijd tegen de Servische club werkte Ajax een moeizame oefenwedstrijd af tegen de Griekse Conference League-winnaar Olympiakos. Ajax won wel, met 1-0.

Hato uit voorzorg aan de kant

Coach Francesco Farioli stuurde een dag na de 2-1 zege op Al-Wasl, de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten, een compleet ander elftal het veld op in het Gelderse Driel. Verdediger Jorrel Hato ontbrak vanwege lichte klachten uit voorzorg bij de Amsterdammers.

In het centrum van de verdediging had Farioli een plek ingeruimd voor de 18-jarige Dies Janse, een van de positieve verrassingen tot nu toe in de voorbereiding. De Zeeuw vormde een duo met de Kroatische international Josip Sutalo.

Owen Wijndal, terug van een huuravontuur bij Antwerp, kon niet lang genieten van zijn basisplaats. De linksback blesseerde zich bij een duel met de Griek Georgios Masouras aan zijn linkerarm en moest het veld verlaten.

Vlak voor rust kwam Ajax op voorsprong via Carlos Forbs: Kenneth Taylor veroverde de bal op het middenveld, passte op Forbs en de Portugese aanvaller rondde af.

Pasveer houdt de nul

Na rust was Olympiakos, met meerdere goede invallers, veel sterker, maar keeper Remko Pasveer hield met enkele knappe reddingen de nul.

Het duel was voor de Grieken pas de start van de voorbereiding, voor Ajax was het de afsluiting van het vijfdaagse trainingskamp op de Wageningse Berg.

Volgende week donderdag begint het seizoen al echt tegen Vojvodina in de Johan Cruijff Arena. Steven Bergwijn en Brian Brobbey zijn er dan, evenals vandaag, nog niet bij. De internationals zijn tot 29 juli op vakantie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl