Een emotionele Baldwin in de rechtbank
NOS Nieuws

Rechter beëindigt zaak tegen Alec Baldwin voortijdig om achtergehouden bewijs

De aanklacht tegen de Amerikaanse acteur Alec Baldwin voor doodslag is door de rechter verworpen. Dat betekent dat het proces tegen hem voortijdig eindigt.

De rechter heeft de aanklacht verworpen omdat de politie en aanklagers bewijsmateriaal hebben achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Het zou gaan om bewijs over de gebruikte munitie.

De 66-jarige Baldwin huilde na het besluit van de rechter en omhelsde zijn vrouw en advocaten. Hij riskeerde een celstraf van 18 maanden.

Zo luisterde Baldwin naar de rechter:

Acteur Alec Baldwin barst in tranen uit na beslissing van rechter

De acteur stond terecht voor de dood van cameravrouw Halyna Hutchins op de set van de westernfilm Rust. In oktober 2021 kreeg Baldwin een revolver in zijn handen tijdens de repetitie. Het wapen ging af en een kogel raakte de 42-jarige cameravrouw, die later overleed. Regisseur Joel Souza raakte gewond.

Cowboytje

Deze week begon het proces tegen Baldwin. De aanklagers schilderden hem af als een acteur die het niet erg nauw nam met de veiligheidsregels op de filmset en beschuldigen hem ervan cowboytje te hebben willen spelen.

De verdediging betoogde juist dat Baldwin ervan uit mocht gaan dat anderen hun werk hadden gedaan zodat het pistool veilig was. De acteur heeft altijd volgehouden dat hij nooit aan de trekker heeft gezeten. Volgens hem ging het wapen af toen hij de haan aanspande.

De wapenexpert die verantwoordelijk was voor de wapens op de set, werd in april veroordeeld tot anderhalf jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl