NOS Voetbal

Shaw kreeg guitig appje van Ten Hag en looft Depay: 'Enorm gevaar'

Luke Shaw zat de eerste vier wedstrijden van Engeland op dit EK knarsetandend aan de zijlijn. De linksback van Manchester United maakte in de kwartfinale tegen Zwitserland eindelijk zijn rentree na maandenlang blessureleed.

Na de wedstrijd, Engeland won na penalty's, meldde zijn trainer Erik ten Hag zich met een guitig berichtje op de app. "Hij stuurde inderdaad een cheeky message..."

Wat er in dat berichtje stond, wilde Shaw niet vertellen. En ook op de vraag welke zwakke punten het Nederlands elftal heeft, hield hij zich volledig op de vlakte.

Over zijn oud-teamgenoot bij United Memphis Depay wilde hij wel wat zeggen. "Ik weet wat hij kan. Het is een ontzettend gevaarlijke speler, een grote dreiging. Maar ze hebben ze een goed elftal, met ook een hele goede trainer."

Frustraties

Shaw raakte vier maanden geleden zwaar geblesseerd, maar had niet verwacht dat het herstel zo lang zou duren. Bondscoach Gareth Southgate selecteerde hem om zijn staat van dienst toch voor het EK.

Voor dat plekje in de selectie is Shaw Southgate dankbaar. "De laatste vier maanden waren loodzwaar. Ik heb aardig wat tegenvallers gekend in herstel. Ik dacht alleen de eerste twee duels te missen, maar dat pakte anders uit."

Shaw kreeg guitig appje van Ten Hag en looft Depay: 'Enorm gevaar'

Een basisplaats tegen Oranje is als het aan Shaw zelf ligt prima mogelijk. "Het was heel fijn om weer op het veld te staan en ik hoop nu op meer. Ben ik klaar voor, maar is aan Southgate. Ik voel me in ieder geval fit."

Engeland heeft dit EK nog maar weinig indruk gemaakt en had in de knock-outfase het geluk aan zijn zijde. Tegen Slowakije en Zwitserland kwam het allemaal nét goed.

"De laatste twee duels hebben ons alleen maar dichter bij elkaar gebracht", zegt Shaw. "Het geloof is bij ons groter dan ooit."

Shaw over sfeermaker Hasselbaink: 'Hij maakt mensen aan het lachen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl